Iris en Fleur lopen stage bij Moeders van Hoogeveen en de Wolden. 'Dit is de leukste stage die ik heb gehad'

Het pilotproject Moeders van Hoogeveen en De Wolden blijft. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de kosten hiervoor te dekken vanuit het reguliere budget jeugdhulp. En daar zijn ze blij mee bij de samenwerkingsorganisatie Hoogeveen en De Wolden.

Een deel van de stagiaires van Vrouwen van Hoogeveen. Van links naar rechts Selena de Jonge, Fleur Eshuis, Remy Bruinsma, Iris Liemburg en Manon Godlieb.

Een deel van de stagiaires van Vrouwen van Hoogeveen. Van links naar rechts Selena de Jonge, Fleur Eshuis, Remy Bruinsma, Iris Liemburg en Manon Godlieb. Foto André Weima

Professionals en studenten helpen binnen het project zwangere vrouwen. „Als je zwanger bent en er doen zich problemen voor, dan kun je bij ons terecht met je hulpvraag”, vertelt Iris Liemburg die Social Work studeert in Zwolle. „Het is laagdrempelig en we willen zwangeren helpen om stress te verminderen, gezond te leven en ze worden ondersteund na de zwangerschap. Want een kansrijke start, kan het verschil maken voor een kind.”

Mooi compliment