Inzet van polsbandjes in horeca Hoogeveen wordt onderzocht. Volgende week dinsdag wordt besluit erover genomen

In diverse andere plaatsen maakt het uitgaanspubliek veelvuldig gebruik van polsbandjes.

In diverse andere plaatsen maakt het uitgaanspubliek veelvuldig gebruik van polsbandjes. Foto: ANP

De gemeente Hoogeveen gaat op verzoek van horecaondernemers het idee uitwerken om polsbandjes in te zetten in de horeca. Zeker is al wel dat komend weekend nog niet met polsbandjes gewerkt gaat worden.

Dinsdagmiddag kwam de werkgroep van horeca-eigenaren voor de tweede keer bijeen op het gemeentehuis. Dit keer waren zeven ondernemers daarbij aanwezig en ook Jan Stam, voorzitter van Binnenstad Hoogeveen (voorheen Stichting Centrummanagement). Het belangrijkste onderwerp waar zij zich deze middag over hebben gebogen was de mogelijke inzet van polsbandjes.

‘Perfecte oplossing’

Steeds meer steden in Nederland gebruiken polsbandjes ter vervanging van de QR-code in de CoronaCheck-app. Hierdoor kunnen bezoekers eenvoudig van de ene naar de andere horecagelegenheid zonder steeds hun QR-code te laten scannen. Die polsbandjes zijn veelal op een centrale plek in het stadscentrum aan te schaffen en hebben iedere dag een andere kleur, waardoor het bandje niet meerdere dagen te gebruiken is. ,,Het zou een perfecte oplossing kunnen zijn voor zowel het uitgaanspubliek als de horecaondernemers én de handhavers, maar het moet wel goed te organiseren zijn. Daarom hebben de horecaondernemers de gemeente gevraagd dit plan uit te werken. Dit wordt ook afgestemd met de burgemeester”, laat Marianne van der Linden namens de gemeente Hoogeveen weten.

Kleine 200 sneltesten

Langzaam maar zeker worden zo stappen gezet door de horeca in samenwerking met de gemeente. Zo werd vorige week besloten tot het invoeren van een sneltestlocatie in het centrum van Hoogeveen. Daar hebben zich in het eerste weekend 195 personen laten testen. De pop-uptestlocatie van Alegria Health is te vinden in Punt H. De locatie is vooral bedoeld om mensen die een horecagelegenheid, het theater of de bioscoop willen bezoeken maar nog niet gevaccineerd zijn, snel en makkelijk een gratis test aan te bieden. Binnen een kwartier is de uitslag van de test binnen.

Volgende week dinsdagmiddag komt de werkgroep opnieuw bij elkaar. Dan wordt ook een besluit verwacht over het al dan niet inzetten van de polsbandjes.