Inwoners van Drenthe stappen minder vaak in het huwelijksbootje. Vorig jaar was in drie gemeenten zelfs een maand lang geen jawoord te horen

Trouwen. Foto: Pixabay.

Van alle provincies trouwen in Drenthe relatief gezien de minste mensen. Dat blijkt uit onderzoek van theperfectwedding.nl op basis van cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek.

In 2020 werden 2,2 huwelijken gesloten op 1000 Drenten; landelijk is dat aantal 2,9.

Meeste huwelijken in Borger-Odoorn en Meppel

In Borger-Odoorn en Meppel stapten relatief gezien de meeste inwoners in het huwelijksbootje. Per 1.000 inwoners werden er 2,6 koppels in de echt verbonden. In Aa en Hunze was het aandeel mensen dat trouwde het laagst: 1,6 bruiloften per 1.000 inwoners.

Emmen is koploper

In drie Drentse gemeenten werd een maand lang geen enkel huwelijk gesloten: Coevorden, Midden-Drenthe en Westerveld. In deze gemeenten werd in heel 2020 zo’n 60 keer het jawoord gegeven.

In Emmen werd vorig jaar het vaakst getrouwd: 245 keer.

Bruiloften twee keer of vaker uitgesteld

Als gevolg van de nieuwe maatregelen die sinds 13 november gelden gooit volgens het onderzoek 40,5 procent van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

Nieuws

menu