Interesse in het isoleren van huizen stijgt in gemeente Hoogeveen

Nu de stookkosten de pan uitrijzen, is het voor allerlei organisaties zaak om hun panden beter te isoleren.

Nu de stookkosten de pan uitrijzen, is het voor allerlei organisaties zaak om hun panden beter te isoleren. Foto: ANP / Koen van Weel

De zoekterm woningisolatie is in het jaar 2022 explosief gestegen. Dit zocht Maatwerkadvies Energiebesparing uit. De zoekterm werd het meest gebruikt in de noordelijke provincies. Het adviesbureau gebruikte de data van Google Trends.

In Hoogeveen werd vorig jaar massaal gezocht naar isoleren. In de plaatsen Meppel, Assen en Hoogeveen werden relatief gezien de meeste zoekopdrachten uitgevoerd. Vooral vanaf de maand oktober werd er vaker naar het isoleren van het huis gezocht. Dit heeft volgens het adviesbureau waarschijnlijk te maken met de dalende temperatuur en de zicht op de stijgende gasprijzen. Tevens wordt er sinds de zomer van 2021 al vaker gezocht naar de term isolatie.

De interesse in woningisolatie is niet in heel het land gelijk. De interesse in isolatie is het grootst in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. In de Randstad werd de term een stuk minder ingevoerd. Ook binnen de provincie is er veel verschil. Zo werd er in Meppel het meest gezocht op de term. In Haren het minst.