Inschrijving voor het Drèents Liedtiesfestival geopend

Rick Hilberts. Foto Bart de Nes

Het grootschalige streektaal songfestival wordt voor de elfde keer gehouden met als doel; het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. De organisatie Stichting REUR roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om liedjes in te sturen.

De ingezonden liedjes worden door een commissie, bestaande uit muziek- en tekstprofessionals, beoordeeld. Uit de inzendingen worden de tien beste liedjes geselecteerd voor de finale. Eind april wordt de selectie van de finalisten bekend gemaakt via RTV Drenthe.

Streektaal

De finale van het Drèents Liedtiesfestival vindt plaats op zaterdag 18 mei in het ATLAS Theater in Emmen. Het Drèents Liedtiesfestival wordt uitgezonden op RTV Drenthe en via het internet. Het publiek stemt via sms op hun favoriete liedje. Een inhoudelijke vakjury beoordeelt de liedjes tezelfdertijd. Beide uitslagen bepalen gezamenlijk de uiteindelijke winnaar van het Drèents Liedtiesfestival.

Inzendingen kunnen tot en met 1 april worden ingestuurd naar Stichting REUR. Dat kan via het online-aanmeldformulier op de website van Stichting REUR. Reglementen, nadere informatie en recent nieuws zijn te vinden op www.drentsdlf.nl en www.stichtingreur.nl .

Nieuws

menu