Ingezamelde hulpgoederen door Lions afgeleverd in Polen

De aankomst in Zelów. Foto: Eigen foto

Na een indrukwekkende reis naar Polen zijn Frans Post, Richard en Kristel Volkerts, Maarten Hoogeweg, Luke Ekkels en Riona van der Molen weer veilig thuisgekomen in Hoogeveen. Vroeg in de ochtend van afgelopen zaterdag vertrokken de zes met drie propvolle transportbussen richting de plaats Zelów in Polen, dicht bij de Oekraïense grens.

’s Avonds kwamen ze in het donker aan. Direct kwamen mensen uit het dorp toegesneld om te helpen met het lossen van de hulpgoederen. Richard: „De taal konden we niet verstaan, maar het was zo mooi om de verbazing op de gezichten te zien dat er zoveel spullen uit onze bussen kwamen. Het werd toegevoegd aan de hulpgoederen die al eerder waren afgeleverd. De Polen waren net klaar met sorteren en konden nu weer verder met een nieuwe lading”

De reizigers zijn met veel gastvrijheid ontvangen. De gemeente Zelów zorgde voor een fijne hotelkamer en eten. Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt begon de terugreis op zondagochtend. Rond 21.00 uur waren de Hoogeveners weer thuis.

‘Dankbaar voor gulheid’

Op dezelfde dag ging vanuit Hoogeveen nog een door Lionsclub Hoogeveen D’Rante ingezamelde lading op transport. Die goederen konden mee in een vrachtwagen met spullen die het personeel van TVM had ingezameld. Komende week gaan nog ongeveer 15 pallets hulpgoederen naar Polen. Frans Post: „Het voelt zo goed dat we zoveel spullen hebben kunnen brengen. We zijn de scholen, particulieren en bedrijven in en om Hoogeveen dan ook heel dankbaar voor hun gulheid.”

Oekraïne Noodhulp

De Lions zijn gestopt met inzamelen en verwijzen mensen die nu nog spullen willen doneren door naar Oekraïne Noodhulp, een andere organisatie die vanuit Hoogeveen hulpgoederen richting Oekraïne brengt. De komende tijd zal de Lionsclub samen met andere serviceclubs in en om Hoogeveen zich richten op de hulp die nodig is bij de opvang van vluchtelingen in Hoogeveen.

Nieuws

menu