In de voetsporen van Herman Brood 7: 'Hoe tof is het om tussen de originele werken van Herman te mogen staan'

Hoogeveen staat dit jaar in het teken van Herman Brood en daarom is de Tamboerpassage deze zomer omgetoverd tot Broodmuseum. Enkele originele Broods zijn er te vinden, maar ook kunstenaars uit de regio hebben het penseel, of ander creatief gereedschap opgepakt en treden in de voetsporen van de charismatische kunstenaar. Elke week licht de Hoogeveensche Courant een van de deelnemers uit. Deze week: Michel Lepez (lepezRAWartist).

Michel Lopez aan het lassen.

Michel Lopez aan het lassen. Foto: Eigen foto

Naam:

Michel Lepez

Woonplaats:

Hoogeveen

Leeftijd:

34 jaar

Kunstvorm:

Metaalkunst

Wat heb je gemaakt voor deze Herman Brood memorial?

„Een brood van cortenstaal en RVS. Van het brood zijn plakjes ‘gesneden’ op de plakjes heb ik de woorden ‘brood’ en ‘nodig’ gelast, verwijzend naar de kunstgalerie broodnodig waar veel van Herman’s exclusieve werken beschikbaar zijn, tevens is het opgericht door Hermans zoon, Marcel. Op het brood heb ik een deel van het schilderij ‘Ziggy’ geëtst.”

Was het moeilijk om te beslissen of je aan deze expositie meedoet?

„Nee, de keuze was snel gemaakt. Hoe tof is het om tussen de originele werken van Herman te mogen staan met je eigen werk.”

Wat inspireert jou in de werken van Herman Brood?

„De vrijheid die Herman nam om zichzelf te uiten en vooral dicht bij zichzelf te blijven heeft mij geïnspireerd.”

Wat is je mooiste herinnering aan Herman Brood?

„Ik was nog vrij jong toen Herman veel te zien was op tv, maar wat mij bijgebleven is, is dat hij tijdens een interview op de wc zat te kleien. Hij zat te kleien tijdens het ‘kleien’.”

Heeft Herman Brood jou in deze maanden, doordat je dit werk hebt gemaakt, nieuwe inzichten gegeven?

„Zeker, doordat ik mij verdiept hebt zijn kunst ben ik van mening dat het juist heel belangrijk is te blijven doen waar jij je goed bij voelt en van geniet. Vooral echt jezelf blijven en mensen gaan dat of wel, of juist niet waarderen, maar wat anderen er van vinden is niet het belangrijkste.”