Illuster duo uit Nieuweroord opgepakt door politie

Rex en Russell bezoeken graag hun baasje op het werk.

Rex en Russell bezoeken graag hun baasje op het werk. Foto: eigen foto

De politie heeft woensdag twee ‘vrienden’ opgepakt op Hoogeveenseweg richting Nieuw Balinge. Ze liepen er los, zonder toezicht. Via een oproep op Facebook werd hun baasje uit Nieuweroord al snel gevonden.

De man uit Nieuweroord reageert: „Rex en Russell zijn weer eens op avontuur geweest.” Hij is het gewend van zijn illustere duo.

De Mechelse herder en de Jack Russel wonen op een boerderij en daarachter ligt golfbaan Martensplek in Tiendeveen waar hun baasje werkt. „Regelmatig proberen ze daarheen te lopen (of ze gaan chillen in het bos), maar helaas wordt het excentrieke duo ook vaak betrapt tijdens hun reis. Voorbijgangers bellen dan de politie en Rex en Russell worden dan geboeid afgevoerd naar het asiel. Intussen wordt hun foto ook op Facebook geplaatst, waar ze ook al aardig bekende gezichten zijn geworden. Ik krijgt het dus meestal snel te horen als ze weer zijn opgepakt en na een telefoontje naar het asiel worden Rex en Russell weer terug gebracht door ‘taxi de dierenambulance’. Eind goed al goed.”