'Ik zou zo graag dit jaar kerst willen vieren met mijn ouders en Michelle'. Op de valreep toch mooie kerst voor familie Logcher | Kerstbijlage 2021

Het lijkt soms zo vanzelfsprekend, kerst vieren met je familie. Maar voor sommige mensen is het nog een heuse klus om dit werkelijkheid te laten worden. Sjoerd Logcher en Michelle Agumya wonen sinds vorig jaar samen in Kampala, Oeganda en willen dolgraag kerst vieren met de familie van Sjoerd in Zuidwolde. Michelle mag echter van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) Nederland niet in.

Sjoerd en Michelle tijdens hun vakantie in Nairobi.

Sjoerd en Michelle tijdens hun vakantie in Nairobi. Foto: Eigen foto

Sjoerd Logcher komt uit Zuidwolde en is in september 2019 voor zijn werk naar Kenia gegaan. Hij werkt voor een reisbureau dat het hoofdkantoor in Nairobi heeft. Zoals in heel de wereld lag het toeristenseizoen ook in Kenia een poos op z’n gat. Hierdoor is Sjoerd vanaf maart tot november 2020 teruggegaan naar Nederland om zijn familie te bezoeken. In november vorig jaar keerde hij terug naar Kenia om vanaf begin december samen met wat collega’s te gaan reizen door Oeganda.