IT Hub in Hoogeveen eindelijk geopend. 'Het is nu aan de studenten om plannen in praktijk te brengen'

Warm welkom IT Hub Foto: Provincie Drenthe

De IT Hub in Hoogeveen is woensdag in gebruik genomen. De deuren van het helblauwe pand zijn geopend en de eerste studenten gestart.

Binnen de IT Hub wordt gewerkt aan de versnelling van innovatieve ontwikkelingen die ervoor zorgen dat bedrijven, overheden en het onderwijs klaar zijn voor de toekomst.

Vanuit de IT Hub als centrale ontmoetingsplek, gaan studenten binnen de programmalijnen ‘innovatielabs’ en ‘digitale transitie’ aan de slag met praktijkopdrachten. Met de opening is ook meteen het innovatielab Verkeersveiligheid gestart. Studenten en bedrijven werken binnen dit thema samen aan innovatieve vraagstukken vanuit het bedrijfsleven.

‘Blij dat we dit konden realiseren voor Drenthe’

Gedeputeerde Henk Brink is trots dat de IT Hub eindelijk is geopend en dat de studenten van start kunnen gaan. ‘We hebben hard gewerkt met elkaar en het is nu aan de mensen van de IT Hub om de plannen in de praktijk te brengen en er een succes van te maken. Ik ben blij dat we dit hebben kunnen realiseren voor Drenthe.’

De IT Hub is bedacht, ontworpen en ingevuld in samenwerking met partners, het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Binnen de IT Hub wordt gewerkt aan de versnelling van innovatieve ontwikkelingen die ervoor zorgen dat bedrijven, overheden en het onderwijs klaar zijn voor de toekomst.

Initiatiefnemers TVM verzekeringen, Unigarant, Rijksuniversiteit Groningen, NHL Stenden Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Alfa-college, gemeente Hoogeveen en provincie Drenthe hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van de IT Hub.

Edwin Gels, directeur van de IT Hub, kijkt uit naar de resultaten: ‘Met de IT Hub leveren we een grote bijdrage aan de digitale transitie in Drenthe. Ik ben erg benieuwd hoe studenten en bedrijven deze samenwerkingen gaan invullen en ik kijk nu al uit naar de initiatieven en oplossingen waar studenten mee gaan komen.’

Burgemeester Karel Loohuis vult aan: ‘Fantastisch dat we in Hoogeveen nu een doorlopende leerlijn hebben tot en met het wetenschappelijk onderwijs. Zo stimuleren we de innovatie in ons bedrijfsleven.’

Nieuws

menu