IJsvereniging VIOS in Hollandscheveld is weer positiever gestemd. Bouw ligt stil, maar grootste financiële zorgen lijken achter de rug

De overhandiging van de cheque aan VIOS door wethouder Werner ten Kate, bestemd voor herbouw van het clubgebouw met kleedruimte. Foto: VIOS

Het leven ziet er weer heel wat rooskleuriger uit voor ijsvereniging VIOS in Hollandscheveld, nadat in het najaar nog teleurstelling op teleurstelling volgde.

De nieuwbouw, die nodig is na een fikse brand eind december 2020, liep door tegenvallende kosten flinke vertraging op. Maar financieel gezien ziet het er inmiddels een stuk positiever uit. Mede dankzij een bijdrage van 17.500 euro uit het fonds Vitaal Platteland én terugbetaling van legeskosten door de gemeente Hoogeveen.

Bestuurslid Albert Lok sprak in oktober nog zijn grote teleurstelling uit in de gemeente, maar inmiddels is hij aanzienlijk milder gestemd. Dit omdat het gemeentebestuur eindelijk belangstelling toonde in de ijsvereniging en de club bovendien financieel tegemoet kwam. ,,Of alle kosten nu zijn gedekt? Nee, dat helaas nog niet.”

Bouw ligt stil

De bouw van het nieuwe clubgebouw ligt weliswaar stil momenteel, maar daar is bewust voor gekozen. ,,De fundering is klaar. We pakken het werk in maart weer vol enthousiasme op. Dan gaan we de muren metselen. Wordt het de komende weken per ongeluk toch nog winter, dan is het niet verantwoord om half gemetselde muren te hebben staan. Die kunnen gemakkelijk omver worden gelopen”, legt Lok uit. Hij spreekt de hoop uit dat de nieuwbouw voor de bouwvak klaar is.

Nieuws

menu