IJsbrand en Jeltje Wierda vieren hun diamanten huwelijksdag

IJsbrand en Jeltje Wierda. Foto Mark Wierda

IJsbrand Wierda (87) en Jeltje Sandstra (85) leerden elkaar kennen op het dorpsfeest in Wommels. In 1962 trouwden de twee in het gemeentehuis van Wommels en in de kerk in Hidaard, het dorp waar Jeltje is geboren.

Tot het huwelijk werkte Jeltje bij haar ouders in de smederij, reed ze in de taxi en bezorgde ze de boodschappen van de kruidenierswinkel in de omliggende dorpen. Na het huwelijksfeest in Sneek verruilt het stel Friesland voor Gelderland. In Heerde staat het nieuwe huis. IJsbrand gaat daar als opzichter voor de gemeente aan het werk.

In Heerde krijgen ze twee zonen, Roelof en Jacob. Net voor kerst van 1965 gaat het gezin richting het noorden van het land. Ze betrekken een nieuwbouwhuis aan de Hazelaarstraat in Hoogeveen. IJsbrand gaat bij de gemeente Hoogeveen werken, eveneens als opzichter. In de jaren die volgen houdt hij zich vooral bezig met utiliteitbouw en weg- en waterbouw. Jeltje zorgt voor de kinderen en het huishouden.

In Hoogeveen groeit het gezin verder met nog twee zoons en een dochter: Tjepke, Anja en Sietse. IJsbrand bouwt de hele zijkant van het hoekhuis met een paar meter uit zodat er genoeg ruimte is voor het hele gezin. IJsbrand gaat met de vut en heeft meer tijd voor zijn hobby’s zingen, dichten, klussen en sporten. In 1986 schaatste hij de Elfstedentocht in Friesland.

Jeltje vult haar vrije tijd graag in met fietsen en handwerken. Omdat IJsbrand graag iets om handen heeft helpt hij zijn zoons met het bouwen van een huis en bedrijfsruimte. Ook helpt hij de andere kinderen met klussen. IJsbrand en Jeltje zijn trotse opa en oma van negen kleinkinderen.

Nieuws

menu