Huurders worden door provincie Drenthe gestimuleerd om energie te besparen, Woonconcept steunt de actie

Folie achter de radiator is een makkelijke mogelijkheid om energie te besparen. ANP

Na meerdere acties voor huizeneigenaren op het gebied van energiebesparing probeert de provincie nu ook huurders te enthousiasmeren om de huizen waarin zij wonen energiezuiniger te maken.

Door bijvoorbeeld tochtband en radiatorfolie te plakken, besparen zij al snel 100 euro per jaar op hun energierekening. Daarom worden de komende periode aan verschillende inwoners met een sociale huurwoning pakketjes uitgedeeld met tochtband en radiatorfolie.

Woonconcept

De provincie heeft daarvoor alle alle Drentse woningcorporaties aangeschreven in Drenthe met de vraag of ze pakketjes met tochtstrips, radiatorfolie en kraskaarten willen verspreiden onder hun huurders. „Dit als extra service binnen de campagne Drenthe op weg naar energieneutraal , Gewoon Zo”, laat woordvoerder Alies Klomp van de provincie Drenthe weten. Een aantal woningcorporaties, waaronder Woonconcept, doet mee met deze actie. „De corporaties kunnen echter niet al hun huurders voorzien van een pakketje en bekijken zelf op welke manier ze de verspreiding doen, onder welke huurders en wanneer.”

Daarnaast krijgen huurders een flyer-kraskaart waarop zij kunnen ontdekken hoeveel geld ze besparen met andere maatregelen. Bijvoorbeeld door korter te douchen, gloeilampen te gebruiken of de thermostaat lager te zetten. „Wie huurder is, maar geen pakketje heeft ontvangen kan volgens de provincie toch relatief eenvoudig wat doen. „Tochtband en radiatorfolie zijn al voor een paar euro bij de bouwmarkt te halen. Op de website gewoonzodrenthe.nl/huurders is te zien hoe u dit kunt gebruiken in huis. Hier vindt men nog meer tips over energiebesparing.”

Nieuws

menu