Humanitas Zuid-Drenthe blij met nieuw onderkomen in Hoogeveen

Wethouder Tabak opende de nieuwe locatie van Humanitas.

Wethouder Tabak opende de nieuwe locatie van Humanitas. Foto: Humanitas

Wethouder Janita Tabak van Hoogeveen opende zaterdag de nieuwe locatie van Humanitas Zuid-Drenthe. De vergader- en ontvangstruimte bevindt zich in de Oude Bibliotheek aan de Bentinckslaan 4 in Hoogeveen.

„Het was al lang een wens voor Humanitas om een eigen ruimte te hebben voor bijeenkomsten, ontvangsten en vergaderingen. Zo kunnen mensen elkaar in een ongedwongen sfeer spreken”, lichte voorzitter Harry Baalman toe.

Wethouder Tabak opende de ruimte waar de hele middag belangstellende genodigden in- en uitliepen. Zij noemde in haar toespraak het nut en de noodzaak van Humanitas. Zij ging onder andere in op de geschiedenis.

Humantas is direct na de oorlog opgericht om mensen te ondersteunen die niet terecht konden bij de bestaande organisaties die vanuit kerk en geloof werkten. Dat is nog altijd zo. Baalman: „Vanuit een humanistische visie wil Humanitas mensen bijstaan. Daarbij behoudt de deelnemer zelf de regie. Gelijkwaardigheid en respect voor ieders levensstijl is dan ook het uitgangspunt.”

Ook benadrukte de wethouder de complexiteit van de huidige maatschappij waarbij veel mensen zonder hulp in de problemen raken. „Mensen kunnen bij Humanitas ondersteuning vragen bij bijvoorbeeld thuisadministratie, eenzaamheid en ondersteuning op meerdere gebieden.”


Meer informatie vindt u op https://www.humanitas.nl/zuid-drenthe