Huisartsen uit Hoogeveen voeren volgende week actie op het Malieveld in Den Haag. Alleen voor spoedgevallen is een arts beschikbaar

LHV verwacht duizenden huisartsen bij manifestatie op Malieveld ANP

Voor wie op 1 juli naar de huisarts wil in Hoogeveen: dat kan lastig worden. Huisartsen vanuit heel Nederland gaan tijdens de actieweek, die van 27 juni tot en met 1 juli loopt, actie voeren tegen de plannen van de overheid. Ook de huisartsen in Hoogeveen leggen dan hun werk neer.

Alleen voor spoedgevallen is een huisarts beschikbaar volgende week vrijdag.

De huisartsen gaan actie voeren omdat zij vinden dat ook de patiënten in de gemeente Hoogeveen goede zorg horen te krijgen. Op dit moment lukt het niet altijd om de continuïteit in de zorg te waarborgen. Vooral de druk in de avond-, nacht- en in het weekend neemt toe en daardoor wachten patiënten lang op passende zorg.

Waarom nu?

De overheid komt deze zomer met een meerjarenplan voor de gehele zorg. Aan de onderhandelingstafel wordt duidelijk gemaakt dat de problemen in de huisartsenzorg urgent zijn en moeten worden aangepakt. Toch leiden deze onderhandelingen tot weinig concrete afspraken. De huisartsen pleiten voor concrete afspraken die de druk op de zorg moeten verlichten en dat ondertekende partijen ook deze afspraken na komen.

De huisartsen willen op vier punten verbetering zien: meer tijd voor patiëntenzorg, wachttijden in het sociaal domein verlaagd, de druk op ANW moet verminderen en het gebrek aan voldoende en betaalbare praktijkhuisvesting moet worden opgelost.

Nieuws

menu