Hoogste punt fase 2 nieuwbouw woon- en zorgcentrum de Westerkim is een feit

De nieuwbouw van de Westerkim van bovenaf gezien.

De nieuwbouw van de Westerkim van bovenaf gezien. Foto: Eigen foto

Woon- en zorgcentrum de Westerkim bouwt sinds begin 2020 aan een nieuw thuis voor de bewoners. Nadat eerder al een deel van de nieuwbouw in gebruik is genomen, werd vorige week weer een mooie mijlpaal bereikt: het hoogste punt van fase 2.

Begin 2020 is gestart met de bouw van de eerste fase, te weten het centrale hart (ontmoetingsruimtes en kantoren), 18 appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking en 4 huiskamers en 36 appartementen voor cliënten met een vorm van dementie. Voor fase 1 werd het hoogste punt bereikt in juni 2020 en werd afgelopen zomer dit gebouwdeel in gebruik genomen.

Na het slopen van een deel van de oudbouw werd in september gestart met de bouw van fase 2, 4 huiskamers en 4 keer 9 appartementen voor mensen met dementie. Na drie maanden werd vorige week het hoogste punt bereikt. Daar werd donderdag samen met de bouwers bij stil gestaan. Onder het genot van een kop snert en een broodje kroket werden de bouwvakkers bedankt voor hun inzet en zij ontvingen een lekkere attentie.

Oplevering eind mei/begin juni

Rond de kerstdagen ligt de bouw twee weken stil, om vervolgens in een vlot tempo door te gaan. De oplevering zal eind mei/begin juni zijn, waarna de bewoning kan plaatsvinden. Dan verhuizen de overige bewoners van de oudbouw naar de nieuwbouw.

Maar ook voor mensen die nog niet in de Westerkim wonen bestaat de mogelijkheid om er te komen wonen. Men moet dan wel in het bezit zijn van een zorgindicatie voor wonen met zorg.