Hoogevener Niels de Roo is hartstochtelijk liefhebber van metal- en postrockmuziek: 'Het is een manier van leven'

Er gaat vrijwel geen dag voorbij zonder dat Niels de Roo uit Hoogeveen naar metalmuziek luistert. Hij is gefascineerd door deze muziekstijl, maar ook postrock is een favoriet muziekgenre van de 46-jarige Hoogevener. Daarnaast houdt hij van radio maken. Sinds 1993 presenteert hij programma’s voor Radio Hoogeveen over metalmuziek en postrock. Sinds een jaar maakt hij als pr-man deel uit van het bestuur van Radio Hoogeveen.

Niels de Roo is liefhebber van metalmuziek en zendt al 29 jaar het radioprogramma Metal Warehouse uit bij Radio Hoogeveen.

Niels de Roo is liefhebber van metalmuziek en zendt al 29 jaar het radioprogramma Metal Warehouse uit bij Radio Hoogeveen. Foto: André Weima

Achteraf zat de liefde voor metal voor de geboren Groninger er al vroeg in. „Je ontwikkelt je eigen smaak los van je eigen omgeving. Ik draaide altijd nummers met daarin versterkte gitaren. Ik speelde gekopieerde cassettebandjes af en leende cd’s van de bibliotheek. Achteraf besef je dat metal de muziek is die ik leuk vind.” Dat besef kwam pas echt toen hij in 1980 naar Hoogeveen verhuisde. „Daarvoor heb ik 1,5 jaar in de stad Groningen gewoond en tot mijn vijfde in Oostwold. Ik ben er net weer even geweest, maar ik herkende weinig meer. Er bestaat een filmpje van de strenge winter in 1979, dat voor ons huis in Oostwold is opgenomen. Ik ben getogen in Hoogeveen.”

Metal Warehouse

Nieuws

menu