Hoogevener Brian Padding en consorten succesvol met ‘The Champ steunt De Boer!’

The Champ steunt De Boer!

The Champ steunt De Boer! Foto: Brian Padding

Hoogevener Brian Padding van BP Videowensen heeft in samenwerking met Pieter de Jongh en de Zwolse carnavalsband The Diaman Trio een EK-lied uitgebracht: ‘The Champ steunt De Boer!’. Wie dat intikt op onder andere YouTube (onder The Champ & Friends), Deezer of Spotify kan het nummer beluisteren.

Het lied is op social media en op diverse radiozenders uitgegroeid tot een regelrechte hit. Zo waren er positieve reacties te horen van de mannen van Veronica Inside (Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp: “Klinkt beter dan die van André Hazes, mooi ritme ook”).

‘Steenkolenengels’

In maart explodeerde social media met een video van Pieter de Jongh, die wereldwijd ‘viral’ ging. Na afloop van de gewonnen Challenge Cup (in Zimbabwe) stond de Nederlandse coach de aanwezige pers te woord in ‘steenkolenengels’, een soort Louis van Gaal (‘different cookie’) in het kwadraat. “We played very well, very aggressief. First helft was zelfs possible”, is een willekeurige greep uit het gesprek met De Jongh. „I hear niet wat you say.” Sindsdien is De Jongh, die zichzelf de bijnaam ‘The Champ’ heeft toegeëigend, uitgegroeid tot een cultfiguur en gaat al maanden viral op social media-kanalen.