Hoogeveense scholen doen mee aan textielrace

Kick-off Textiel Race op de Eben Haezerschool door wethouder Jeroen Westendorp. Foto: Andre Weima Fotografie

Oude en kapotte textiel? Dat kan prima hergebruikt worden. In de gemeentes Hoogeveen en De Wolden wordt daarom de komende tijd een Textiel Race gehouden. Een wedstrijd waarbij basisscholen zo veel mogelijk textiel inzamelen.

De kick-off van de Textiel Race Hoogeveen was vorige week donderdag bij de Eben Haezerschool in Hollandscheveld. Het is een van de vele deelnemende scholen waar textiel ingezameld wordt. Vorige week waren daar al een stuk of twintig zakken met kleding ingezameld, maar vandaag kunnen de hoeveelheden in kilo’s pas worden ingevoerd door de leerlingen van groep 6, 7 en 8. De school die het meest inzamelt wint een schoolreis voor de hele klas.

Ook leerlingen van de Montessorischool Het Element in Hoogeveen waren vorige week al volop in de weer om hun inzamelingsactie te promoten. Bij de school aan de Karn in Hoogeveen staat onder een spandoek een bak waar mensen hun oude textiel kunnen deponeren. „We moeten het eerst wegen”, vertellen Teun, Nora en Rosaline van de school enthousiast aan de telefoon.

Tijdens een Textiel Race kunnen buurtbewoners hun oude en kapotte textiel aanmelden op textielrace.nl. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het textiel thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend. De insteek van de Textiel Race is het inzamelen van textielafval leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken.

Nieuws

menu