Hoogeveense ouderenbonden gaan meer samenwerken

Hoogeveense ouderenbonden gaan meer activiteiten samen organiseren. (Foto ter illustratie) Pexels

De Katholieke Bond Voor Ouderen Hoogeveen en de Protestant Christelijke Ouderen Bond gaan de komende tijd meer activiteiten samen organiseren. Een fusie wordt het nog niet, maar net als de landelijke organisatie lijkt het beide Bonden beter om de handen ineen te slaan.

KBO-Hoogeveen is een afdeling van de landelijke Unie KBO met als doelstelling om voor onze leden lokaal op te komen voor Belangenbehartiging, Informatie en Ontspanning. Hiertoe organiseren wij maandelijks bijeenkomsten voor gezellige ontmoeting, informatieve lezingen en interessante excursies. Leden worden hiervan op de hoogte gehouden via de maandelijkse KBO-Nieuwsbrief. Men is lid van de plaatselijke afdeling KBO.

De leden van de PCOB Hoogeveen zijn allen lid van de landelijke PCOB-organisatie. Doelstelling en Belangenbehartiging, Informatie en Ontspanning zijn gelijk aan die van de KBO Hoogeveen.

Krachten bundelen

De Unie KBO en de PCOB, de Protestants Christelijke Ouderen Bond, hebben landelijk hun krachten gebundeld. En zijn hiermee de grootste ouderenbonden van Nederland. Het bureau van de KBO-PCOB in Nieuwegein komt op voor de belangen van senioren in Den Haag en zorgt voor de zichtbaarheid en landelijke coördinatie. Landelijke en lokaal zetten vele vrijwilligers zich in voor elkaar. Zij helpen andere leden bij het invullen van het belastingformulier, als OuderenAdviseur, veiligheidsadviseur of tabletcoach. Vrijwilligers bemensen ook de Service- en Juristentelefoon op het landelijke bureau waar zij de meest uiteenlopende vragen van leden beantwoorden.

KBO-PCOB spreekt namens een brede achterban van een kwart miljoen leden. Met een krachtig geluid beïnvloeden wij de landelijke en lokale beleidsmakers, overheden en de samenleving, zodat (beleids)maatregelen ertoe leiden dat de positie van senioren in de samenleving gelijkwaardig is aan die van anderen en mensen omzien naar elkaar. Onze leden worden actief betrokken bij opinievorming en standpuntbepaling.

Bijeenkomst

De eerste gezamenlijke bijeenkomst is op donderdag 10 november om 18.00 uur in Gebouw van de Stichting Salawaku, Zuidwoldigerweg Hoogeveen. Nadere informatie volgt in een advertentie in oktober.

Nieuws

menu