Hoogeveense moordverdachte Hala E. blijft de kaken stijf op elkaar houden

Een van de laatste beelden van Marcel Hoogerbrugge

De 47-jarige Hala E. wil nog steeds geen verklaring afleggen over haar rol in de moord op de 49-jarige oud-militair Marcel Hoogerbrugge uit Hoogeveen.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat E. de kaken nog steeds stijf op elkaar houdt. ,,Zij wil nog niets verklaren”, aldus Bart Olmer namens het OM. Volgens haar advocaat Chris Pittau (Reynaerde Advocaten in Amsterdam) ontkent zijn cliënt enige betrokkenheid bij de dood op Hoogerbrugge.

Hala E. is er bij

Dinsdagochtend dient een pro formazitting tegen de vrouw die door het Openbaar Ministerie (OM) wordt gezien als dè hoofdverdachte in deze moordzaak uit 2017. De Soedanese, die jaren in Hoogeveen heeft gewoond en zo Hoogerbrugge kent, is aanwezig bij de niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank van Assen. Dat bevestigt Pittau.

Hoogerbrugge werd door zijn ouders op 20 december 2017 gevonden in zijn bovenwoning aan de Dr. Anton Philipsstraat op een industrieterrein in Hoogeveen. Het leek net of hij sliep, maar toen zijn vader en moeder dichter bij kwamen, zagen ze bloed. Hoogerbrugge - een stevige en sterke man - had een forse hoofdwond: zijn schedel was ingeslagen.

Is Hala E. - een tengere vrouw - daarvoor verantwoordelijk? Het OM liet drie maanden geleden weten dat in Hoogerbrugges afwasmachine zes glazen zijn gevonden met sporen van tal van drogerende middelen. Die stoffen zijn ook in het lichaam aangetroffen van Hoogerbrugge. De glazen bevatten ook vingerafdrukken: die van Hoogerbrugge en van E.

De gedachte is dan ook dat het 49-jarige slachtoffer is gedrogeerd zodat hij zich niet zou verweren. Enkele weken voor zijn dood had Hoogerbrugge zich al eens laten ontvallen bang te zijn voor Hala E.. Hij vreesde dat hij haar probeerde te vergiftigen.

Ontstemd over laat opsturen dossier

Advocaat Pittau is hoogst ontstemd over het feit dat het OM pas afgelopen week het dossier heeft opgestuurd naar hem en de rechtbank. ,,Het is een fors dossier. Zoiets kunnen de rechters en ik natuurlijk niet in een weekend lezen. Drie maanden geleden is afgesproken dat het OM dit ruim op tijd zou sturen. Dan krijg je het in delen: op woensdag en vrijdag.”

Pittau suggereerde bij de eerste pro formazitting in augustus al dat er mist wordt gecreëerd rond zijn cliënt. ,,Bewijzen voor de cruciale onderdelen in deze zaak zijn er niet.” Pittau doelt dan op: wie diende Hoogerbrugge de medicatie toe en wie sloeg de oud-militair op zijn hoofd.

Nieuws

menu