Hoogeveense kunstenaars gooien ateliers open tijdens Kunstroute Hoogeveen

Tijdens de Kunstroute Hoogeveen zijn kunstenaars thuis of in hun atelier te bezoeken.

Tijdens de Kunstroute Hoogeveen zijn kunstenaars thuis of in hun atelier te bezoeken. Foto: Geert Oldenbeuving

De Kunstroute Hoogeveen houdt komend weekend haar vijftiende editie. Dit jaar doen er maar liefst 39 kunstenaars mee, meer dan andere jaren. Ze hebben hun ateliers opgetuigd tot kunstpaleisjes.

Toepasselijk hebben de deelnemers dit jaar de Kunstroute Hoogeveen de titel vrijheid meegegeven. Trots als ze zijn op hun werk waar ze lang aan hebben gewerkt en deze nu eindelijk na twee jaar corona (hetzij voorzichtig), weer kunnen laten zien.

Diversiteit aan kunstenaars

Het bestuur van de Kunstroute is tevreden over de diversiteit aan kunstenaars die dit jaar deelnemen aan de Kunstroute. „Het is heel mooi om te zien hoe in Hoogeveen amateurs en professionals hand in hand deze route organiseren”, zegt Geert Oldenbeuving zelf ook auto-didact. De kunstwerken hebben vaak een verhaal en de kunstenaars geven in hun expositieruimtes, binnen of buiten, op 17 en 18 september graag uitleg erover.

Aantal deelnemers uitgelicht

Een van de deelnemers is Frédérique Waakop Reijers, als freelancer ook actief voor de Hoogeveensche Courant. Zij schildert natuurlijke taferelen. Sinds 2019 heeft zij een atelier aan huis in Hollandscheveld.

Opvallend zijn ook de beeldend kunstenaars Adje Martens (theater en beeldend werk) en Michel Lepez. Laatste genoemde kunstenaar maakt metaalkunst en hij opent vrijdagmiddag zijn eigen atelier aan de Korhoenlaan. Deze opening is voor een besloten groep, op uitnodiging.

Of wat te denken van de realistische schilderijen van Marco Corba of de sfeervolle portretten en landschappen van Anneke van Venrooy? De diversiteit is enorm.

De deelnemers zijn terug te vinden op www.kunstroutehoogeveen.nl/deelnemers . Daar is ook de folder te downloaden. Op de site is zelfs Android-app te downloaden waarmee een route uitgestippeld kan worden.