Hoogeveense Louise Pieters sluit succesvolle weken af met overwinning op Tuigpaardendag in Hellendoorn

Louise Pieters uit Hoogeveen met haar Hackney-pony Black Jack tijdens CH Norg. Foto: Geert Bouius

Hackneyrijdster Louise Pieters uit Hoogeveen is de afgelopen twee weken bijzonder succesvol met haar Hackney-pony Black Jack (v. Gallant Monarch) van haar vader René Doorschodt.

De deftige zwarte Hackney won 21 juli een wedstrijd in de stromende regen op Texel en een dag later in het Friese Garyp weer. „De vorm is ineens aanwezig bij Black Jack en dan is het mooi dat dit gelijk wordt beloond door de jury”, vindt Pieters.

Op het grote nationale concours hippique van Norg, vorige week dinsdagavond, namen Louise en Black Jack, die voornamelijk regionaal starten, het op tegen een tiental voornamelijk nationale toppers en behaalde het duo een verdienstelijke derde prijs.

Zaterdag 30 juli reisde de Hoogeveense met haar Hackney en rijtuig naar Hellendoorn waar een tuigpaardendag werd gehouden. In de hoge limietklasse voor de meer ervaren Hackney ’s werd de combinatie vijfde maar later op de dag in de damesklasse werd hij weer bovenaan geplaats in een sterk deelnemersveld. Een succesvolle periode voor stal Pieters Doorschodt werd met deze overwinning perfect afgesloten.

Nieuws

menu