Hoogeveense Imre voelt zich overal thuis, handig als je leerkracht bent op een internationale school 'Je blik op de wereld heeft onwijs veel invloed op hoe je voor de klas staat'

Ms. Te Velde. Zo wordt de 27-jarige Imre te Velde tegenwoordig aangesproken voor de klas. De tien leerlingen in haar ‘Year 2”-klas komen uit allerlei Europese landen en Rusland. De school waar zij lesgeeft staat ook niet in Nederland. Imre is sinds 2 maanden lerares op een internationale school in Ljubljana (Slovenië).

Imre te Velde combineert haar reislust met een baan als leerkracht aan een internationale school.

Imre te Velde combineert haar reislust met een baan als leerkracht aan een internationale school. Foto: Bianca te Velde

Eind november pakte de reislustige Hoogeveense haar koffers om af te reizen naar de Sloveense hoofdstad. Afscheid van haar oude school, familie en vrienden was lastig. Maar inmiddels is ze aardig gesetteld in het Oost-Europese land. Vanuit haar eenkamerappartement in de stad kijkt ze uit over een pleintje met sneeuw, vertelt ze. „Vorige week viel er een dik pak sneeuw. Erg mooi om mee wakker te worden. Verder is het in Ljubljana vrij mild tot nu toe.” Het gebouw ligt aan een drukke weg, maar omdat ze aan de achterzijde woont is het wel rustig. „Een ideale combinatie. Alles is in de buurt en met de auto ben ik binnen 10 minuten op school.”

Nieuws

menu