Hoogeveense Harmonie huldigt jubilarissen

Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie heeft een vijftal jubilarissen flink in de bloemetjes gezet. Het waren jubilea die er niet om liegen, 40 en 50 jaar bij de vereniging.

Op de foto van boven naar beneden, van links naar rechts: Richard Hof, Aljo Westerink, Piet Kroesen, Linda den Hartog en Justien Hof.

Op de foto van boven naar beneden, van links naar rechts: Richard Hof, Aljo Westerink, Piet Kroesen, Linda den Hartog en Justien Hof. Foto: Eigen foto

Door de coronacrisis heeft de vereniging nauwelijks kunnen repeteren en geen concerten kunnen geven. Na de zomervakantie heeft de vereniging de repetities weer kunnen hervatten. Deze week werd er tijdens de repeteeravond volop aandacht besteed aan de leden die een mijlpaal te vieren hadden. Familieleden kwamen langs in de repetitieruimte waar het orkest eerst een halve repetitie had gedraaid.

Linda den Hartog, Justien Hof en Richard Hof mochten een oorkonde in ontvangst nemen vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. De respectievelijk saxofoniste, solo-klarinettiste en bassist zijn al op jonge leeftijd gestart met musiceren en maken deel uit van de vaste en zeer ervaren kern van het orkest. Richard Hof is bovendien al 30 jaar penningmeester van de vereniging en doet dat met veel precisie en kunde.

Aljo Westerink en Piet Kroesen vierden hun 50-jarige jubileum. Fluittiste Aljo werd oorspronkelijk lid van de toenmalige Hoogeveense Jeugddrumband waar zij blokfluit speelde. In 1969 fuseerde deze met de Hoogeveense Harmonie en begon haar loopbaan als muzikant bij deze vereniging. Piet Kroesen is in die 50 jaar niet altijd lid geweest van de vereniging, maar is wel al 50 jaar muzikant. Hij begon als 10-jarige bij de drumband van muziekvereniging Irene in Nieuweroord. Hij is inmiddels al weer lang lid van de Hoogeveense Harmonie waar hij deel uitmaakt van de bassectie.

De Hoogeveense Harmonie is trots op haar jubilarissen en hoopt hen nog lang in het orkest te mogen horen.