Hoogeveense Harmonie huldigt dertien leden voor jarenlang muzikantschap

Van links naar rechts: Margreet Spijkers, Marianne Greve, Herman Weggemans, Boukelien Hijszeler, Kirsten Wittendorp, Peter Kroesen, Ella Weggemans, Peter van der Heide, Riny van Faassen, Maurice Hof, Klaas Meekhof, Marjolein Zandstra en Ineke van Zundert.

Van links naar rechts: Margreet Spijkers, Marianne Greve, Herman Weggemans, Boukelien Hijszeler, Kirsten Wittendorp, Peter Kroesen, Ella Weggemans, Peter van der Heide, Riny van Faassen, Maurice Hof, Klaas Meekhof, Marjolein Zandstra en Ineke van Zundert. Foto Hoogeveense Harmonie

Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie heeft onlangs dertien jubilarissen gehuldigd voor een flink aantal jaren muzikant zijn. Vanwege corona was dit de afgelopen jaren geen fysieke ledenvergadering gehouden. Nu het week kon werden deze leden in het zonnetje gezet.

Namens het bestuur sprak Monique Eshuis hen toe in. De kroon werd gespannen door Klaas Meekhof. Hij speelt al 55 jaar trompet. Daarnaast is hij verbonden aan het Reunistenkorps van de Artillerie. Het echtpaar Ella en Herman Weggemans gaan beiden al 50 jaar samen op pad naar repetities van diverse orkesten, waaronder de Gruno’s Postharmonie en sinds een paar jaar naar Hoogeveen. Zij als hoornist en hij thans als klarinettist.

Oorkonde

Fagottist Riny van Faassen is nog maar een paar maanden lid, maar mocht ook al een oorkonde in ontvangst nemen voor 45 jaar muzikant zijn, onder andere ook bij muziekvereniging Jubal in Dedemsvaart. Datzelfde geldt voor Marianne Greve (klarinet) die via ODO naar Hoogeveen kwam en slagwerker Peter van der Heide. Deze laatste tekent voor 35 jaar. Zijn loopbaan begon in Ommen en zette zich voort bij Jubal in Dedemsvaart.

Kirsten Wittendorp begon 25 jaar geleden als leerling bij een muziekvereniging in Schoonebeek. De verhuisde naar Hoogeveen en is als trompettist in Hoogeveen gaan spelen. Ineke van Zundert startte een kwart eeuw geleden met saxofoonspelen in een ander deel van Nederland, maar is alweer jarenlang lid van de Hoogeveense Harmonie. De vereniging is blij dat zij blijkbaar door de jaren heen een bepaalde aantrekkingskracht had, en nog steeds heeft, voor ‘zij-instromers’. Reeds vele spelende en ervaren muzikanten hebben hun weg inmiddels naar dit orkest gevonden.

Eigen kweek

Ook vanuit de ‘eigen kweek’waren er jubilea te vieren. Allen begonnen als leerling op jonge (en soms iets oudere) leeftijd en via diverse opleidingsensembles binnen de vereniging nu alweer lange tijd actief in het groter harmonieorkest. Peter Kroesen begon 30 jaar geleden op altsax, speelt nu baritonsax en is tevens bestuurslid. Margreet Spijkers startte destijds samen met hem op hoorn, maakte een uitstapje naar fagot en via een sabbatical in verband met het moederschap is zij weer op hoorn teruggekeerd. Marjolein Zandstra werd gefeliciteerd voor haar 25-jarige lidmaatschap. Als klein meisje was dwarsfluit haar droominstrument en dat is het nog steeds, maar nu als volwassen vrouw in het grote orkest.

Bestuurslid Boukelien Hijszeler raakte jaren geleden door haar kinderen, toen beiden lid, enthousiast om ook een instrument te bespelen en koos de altsax waarmee ze 12,5 jaar bij de vereniging speelt. Tot slot zag de Hoogeveense Harmonie trompettist Maurice hof als zoontje van muzikale vader en moeder, beiden lid, opgroeien tot een jongvolwassene en gewaardeerd lid van de trompetsectie.