Hoogeveens echtpaar Wim en Diny Kramer gaan weer helpen in Sri Lanka

Dini Kramer tijdens een eerder bezoek aan Sri Lanka.

Dini Kramer tijdens een eerder bezoek aan Sri Lanka. Familie Kramer

Bijna is het zover. Diny en Wim Kramer hebben hun reis naar Sri Lanka weer geboekt. „Wat later dan normaal”, vertelt het echtpaar. Ze willen de 50ste verjaardag van hun zoon niet missen.

Al jaren bieden zij hulp in Sri Lanka. De reis aan het begin van het jaar naar het derdewereldland is vaste prik. „We zien uit naar de ontmoeting met vrienden en bekenden waarvan we sommigen al meer dan 20 jaar kennen. Ook zien we uit naar de hulp die we kunnen geven dank zij alle gulle gevers. Erbarmelijk als je ziet hoe sommigen moeten leven. Het voedsel is schreiend duur geworden en onbetaalbaar, zeker voor de mensen die ziek zijn en geen werk hebben. Medicijnen is ook een groot probleem de invoer is zo goed als stop gezet. Eerst moeten de schulden betaald worden.”

Toegelegd op Sri Lanka

Het echtpaar geeft aan niet blind te zijn voor de problemen elders in de wereld, ook niet in eigen land. Wim: „Diny en ik hebben ons echter, jaren geleden, al toegelegd op hulp in Sri Lanka. Een land wat ons hart gestolen heeft, met prachtige mensen. Nederland met Sri Lanka vergelijken is echt appels met peren vergelijken. Soms komen er mensen om van de honger of maken er zelf een eind aan. We geven, al is het op heel kleine schaal een beetje licht in de duisternis en zijn God dankbaar met alle donaties om dit werk te kunnen doen.”

Wie hen wil helpen: donaties zijn welkom op bankrekeningnummer NL95 RABO 0399 002510, t.n.v. Wim en Diny Kramer, met vermelding van: ‘Hulp Sri Lanka’.