Hoogeveen krijgt countryfestival. Deze acts spelen tijdens de eerste editie op 17 februari in De Tamboer

Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne.

Back To The Country, Dashboard Danglers, VanWyck en The Blue Grass Boogiemen & Cor Sanne vormen op vrijdag 17 februari de line-up van de eerste editie van het countryfestival in theater De Tamboer in Hoogeveen.

De vier acts spelen die dag vanaf 20.00 uur in de Passagezaal en de Forumfoyer.

The Dashboard Danglers

Na veertien jaar volle zalen met de Dutch Eagles vond Jaco van der Steen het tijd voor iets nieuws. The Dashboard Danglers werd geboren uit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige vocalen en bestaat naast Van der Steen uit Marcel de Groot (gitaar en zang), Leon Klaasse (drums en zang), Martin Bakker (bas en zang) en Rebecca Bakker (gitaar).

Naast eigen werk speelt de groep hits van Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt. Op eigen wijze, maar met veel respect voor de traditie gespeeld.

Back To The Country, met Dick van Altena

De band Savannah en singer-songwriter Dick van Altena spelen aanstekelijke, doorleefde countrymuziek. Niet voor niets mag Savannah zich binnen haar genre de ‘meest populaire band van de Benelux’ noemen. Deze veelzijdige publieksband belooft samen met Dick opnieuw een heerlijke countryshow tijdens het eerste countryfestival in De Tamboer.

Blue Grass Boogiemen, met Cor Sanne

The Blue Grass Boogiemen stonden al eens in Hoogeveen met Tim Knol, dit keer slaan ze de handen ineen met Cor Sanne. Ook Cor is geen onbekende, zo presenteerde hij jarenlang Back To The Country en organiseerde countryevenementen met onder meer Johnny Cash, Emmylou Harris, Bill Monroe en Jerry Lee Lewis.

The Blue Grass Boogiemen en Cor beloven hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk voor country en rock-‘n-roll. Met authentieke zang, virtuoze instrumentatie en kleding als in de oude Amerikaanse films. Geniet van songs van Johnny Cash, Hank Williams, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson en vele anderen. Tijdens het Country Festival speelt de band alle liedjes in een geheel eigen jasje én 100% akoestisch.

VanWyck

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck verrast met haar donkere alternatieve folk en americana, waarmee ze doet denken aan Nathalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling. Haar debuut An average woman werd in 2018 meteen met open armen ontvangen door muzikale fijnproevers. VanWyck gooide ook internationaal hoge ogen met God is in the detour . Vorig jaar verscheen haar vierde album The epic tale of the stranded man . Een bijzondere vertelling over een man die aanspoelt op een eiland. Een vrouw wil hem redden, want hij weet zelf niet meer meer wie hij is.

Nieuws

menu