Hoogeveen krijgt beweegpad in het centrum: 'Stapstenen, hinkelbanen en slalom moet iedereen actief houden'

Langs het beweegpad kun je ook een stukje hinkelen. Foto: Pixabay

Hoogeveen krijgt een beweegpad door het centrum. Een wandelroute door het hart van de gemeente. „Het idee is twee werknemers van Woonzorgcentrum Bilderdijk die dit aandroegen bij het Sport- en Preventieakkoord”, aldus Peter van Schaik. Hij is sportfunctionaris van de gemeente Hoogeveen en in die hoedanigheid samen met een collega betrokken bij de uitvoering van het Beweegpad.

„Langs het pad vind je verschillende beweegopdrachten, zoals stapstenen, een hinkelbaan en een slalom. Die kun je tijdens de route uitvoeren.”

De route loopt langs drie zorgcentra en verschillende scholen. „Voor de bewoners van de zorginstellingen zijn er mogelijkheden om aparte stukjes van de route te volgen in de buurt van het zorgcentrum en daar wat opdrachten te doen. Maar de route is ook een manier om elkaar te ontmoeten. Scholen uit de buurt kunnen bijvoorbeeld langskomen om met de ouderen een eindje te gaan wandelen en een stuk van de route te doen.”

De 3,5 kilometer lange route heeft geen start- en eindpunt. „Je kunt overal beginnen en daar ook weer eindigen. We denken er nog wel over om een QR-code te maken, waarmee je de route kunt ophalen.” De bebording en de tegels van de route zijn momenteel in productie. Het is de bedoeling dat de route op 2 juni officieel geopend wordt.

Nieuws

menu