Hoogeveen kan meer gebruik maken van Europees 'LEADER'-geld

'Bedrijven laten veel subsidiegeld liggen' ANP

In de gemeente Hoogeveen kan veel vaker en meer gebruik gemaakt worden van de Europese plattelandssubsidie genaamd de LEADER-gelden. Dat vindt Gemeentebelangen Hoogeveen.

„Er is door de inwoners van de gemeente Hoogeveen nauwelijks gebruik gemaakt van de subsidiegelden”, zegt Jacob Melissen, voorzitter van GB Hoogeveen. „Er ligt nota bene geld bij de provincie Drenthe. Het is jammer dat dit nauwelijks ten bate is gekomen van onze inwoners.”

Inwoners die ideeën hebben over het verbeteren van de eigen woonwijk of het eigen dorp, kunnen dit neerleggen bij de besturen van de dorpshuizen, woonwijken of verenigingen van plaatselijke belangen.

Deze besturen zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op maandag 26 september om 20.00 uur in de Magneet. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven hoe projecten op te starten en waar nodig met behulp van subsidies te realiseren. Linda Hoeksema, contactpersoon van het LEADER-programma, informeert de belangstellenden over de financiële mogelijkheden.

Jacob Melissen doet de toezegging dat Gemeentebelangen alle ideeën die binnenkomen gaat stroomlijnen naar de juiste instanties.

Nieuws

menu