Hoogeveen On Stage is uitgesteld naar mei

Leerlingen van RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College zijn deze week getraind tijdens de Junior Netwerktraining. Kim Stellingwerf

Een fysiek Beroepenfeest op 1 februari is volgens de organisatie van Hoogeveen On Stage niet meer denkbaar gezien de huidige lockdown en de recente ontwikkelingen. Maar er is weltoekomstperspectief voor vmbo-ers in de regio: het evenement is nu verplaatst naar mei.

„Hoewel inmiddels het merendeel van de mensen is gevaccineerd, zien we ons nog steeds geconfronteerd met coronamaatregelen waarbij het onzeker is of en wanneer er weer evenementen met grote aantallen georganiseerd kunnen worden”, zegt Esther Aarse van Hoogeveen On Stage. „Dat heeft natuurlijk ook effect op de organisatie van Hoogeveen On Stage. Net als afgelopen schooljaar, voeren we ook nu een tweesporenbeleid en zijn voorbereidingen getroffen voor zowel een fysiek corona-proof Beroepenfeest als Digimatch.”

De verwachting is dat in mei weer veel meer mogelijk is. Om zoveel mogelijk kans te maken op een fysiek Beroepenfeest mét rode loper en persoonlijke ontmoetingen, is besloten tot uitstel naar mei. „Mocht de situatie begin april zorgelijk blijven, dan schakelen we op dat moment over op Digimatch als alternatief voor het Beroepenfeest. Persoonlijke ontmoetingen van het Beroepenfeest maken dan plaats voor schriftelijke motivaties van Digimatch. Zo worden matches gemaakt en kunnen leerlingen op werkbezoek tijdens de Doe Dagen. Want: dromen over je toekomst blijft een feest, óók tijdens corona!”

Nieuws

menu