'Hoogeveen On Stage heeft mijn gevoel bevestigd'

Bas Tichelaar Foto: Kim Stellingwerf

Dit jaar viert Hoogeveen On Stage haar jubileumeditie; 5 jaar geleden werd het eerste Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen gehouden. Hoe is het nu met de leerlingen van het eerste uur? Welke beroepskeuze is gemaakt en hoe bevalt dat?

Bas Tichelaar (18) uit Hollandscheveld is op dit moment bezig met de opleiding allround mobiele werktuigen monteur bij Landstede in Raalte. Hiervoor zat Tichelaar op het Roelof van Echten College.

„Grote spullen en materialen in de landbouw hebben mij altijd getrokken”, vertelt Bas. ,,Eigenlijk was het dus niet zo vreemd dat ik tijdens Hoogeveen On Stage de stands heb bezocht van akkerbouwer Geert Lindenhols en Van Regteren Groenvoorziening. Bij beide heb ik een mooie dag gehad. Bij Geert Lindenhols mocht ik ook een stukje op de tractor en bij Van Regteren heb ik mogen lassen bij onderhoudswerkzaamheden en heb ik in een minikraan gezeten.”

Sterk gevoel voor landbouw

Dat hij tijdens OnStage bij Lindenhols en Van Regteren is geweest heeft zijn gevoel voor de landbouw alleen maar versterkt en daarmee ook de keuze voor de opleiding die hij nu volgt.. „Zodat ik bijvoorbeeld tractors, shovels en kranen kan repareren en onderhouden. Momenteel werk ik bij Van der Vinne Metaalbewerking & Constructie, Mechanisatie Tuin & Park. Daar doe ik veel ervaring en het past bij mijn opleiding.”

„Ik vind On Stage echt een goed ding, want er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. Als je nog niet weet wat je wilt worden kan On Stage je helpen. En in mijn geval heeft het mijn gevoel alleen maar versterkt en bevestigd.”

Meer informatie en aanmelden voor Hoogeveen On Stage kan via de website www.hoogeveenonstage.nl/aanmelden .

Nieuws

menu