Hollandscheveld speelt wedstrijd met twee gezichten tegen DVC

Hollandscheveld, hier op archiefbeeld tegen Nieuwleusen, verloor dinsdag van DVC. André Weima

Hollandscheveld speelde dinsdagavond weer een belangrijke wedstrijd. Ditmaal ging de reis naar Dedemsvaart alwaar fusieclub DVC de tegenstander was.

In de thuiswedstrijd wist Hollandscheveld een goede eerste helft neer te zetten, maar in Dedemsvaart kregen ze in de eerste helft geen druk op de thuisploeg die naar hartenlust kon combineren. Sterker nog binnen tien minuten had het 2-0 kunnen staan. Maar een schot van Ballast, vanaf 30 meter, en even later een prima aanval over rechts stranden beiden op de lat boven Vos.

DVC op voorsprong

Toch was het DVC wat op een voorsprong kwam. Het was de snelle rechtsvoor die weggestoken werd, hoewel het verdacht veel leek op buitenspel, en hij stelde Hulleman in staat de 1-0 binnen te tikken. Even later was het Koopman die Hulleman naar buiten wist te dringen voordat de weg naar Vos open kwam te liggen. Ook Hollandscheveld kreeg kleine mogelijkheden, maar Bijl kreeg de bal niet goed mee om af te kunnen ronden na een pass van M. Mol en Bijl zijn voorzet werd vervolgens door Odink voorlangs gekopt. Ook de volgende kans was voor Bijl die vrij voor de keeper van DVC opdook, maar zijn lob miste kracht.

Na rust was er een ander spelbeeld. Hollandscheveld stond verder naar voren en speelde met meer inzet en passie dan in de eerste helft. DVC wist hier niet goed raad mee en hanteerde veelvuldig de lange bal. Na een misser van Vos kon Hulleman de bal in het lege doel schieten, maar de Jonge bracht vlak voor de doellijn redding. Na een mooie aanval via M. Snippe en de ingevallen J. Snippe kon laatstgenoemde afdrukken, maar zijn schot miste kracht en de 1-1 bleef uit.

Kiezelhard in de kruising

Waar Hollandscheveld steeds beter in de wedstrijd kwam was het de thuisploeg die een onachtzaamheid meteen afstrafte. Een bal die tussen de spelers in de laatste linie viel werd opgepikt door Prinsen en die liet Vos kansloos, 2-0. Maar oranjezwart kreeg loon naar werken. Een mooie aanval via D. Schonewille, Hagen en de Jonge werd door laatstgenoemde kiezelhard in de kruising geschoten, 2-1. Hollandscheveld ging meer en meer va-banque spelen en dus ontstond er ruimte voor DVC. Die wisten hier echter geen gebruik van te maken en dus bleef het spannend tot het eind. De laatste kans van de wedstrijd was voor T. Schonewille maar zijn kopbal miste kracht en kon simpel worden gepakt door de keeper van DVC. Met de inzet en passie van de tweede helft in het achterhoofd moet Hollandscheveld zaterdag de wedstrijd spelen tegen concurrent CSVC en dan liggen er zeker mogelijkheden

Nieuws

menu