Hollandscheveld herdenkt oorlogsslachtoffers op 4 mei. Basisschoolleerlingen leggen krans bij monument

De kerk in Hollandscheveld. Albert Metselaar

Hollandscheveld herdenkt op 4 mei de oorlogsslachtoffers.

De plechtigheid begint in de Nederlands Hervormde kerk om 18.30 uur met een herdenkingsdienst. Om 19.15 uur gaat het programma verder bij het monument op de Brink.

Basisschoolleerlingen leggen kransen namens het gemeentebestuur, de Historische Kring en de drie basisscholen. Meegebrachte bloemstukken kunnen dan ook worden neergelegd.

Selma Suruliz

Voorafgaand en na de kranslegging zal violiste Selma Suruliz spelen. Vervolgens start de stille tocht naar de begraafplaats. Dit gebeurt onder trombegeleiding van leden van muziekvereniging Juliana de Bazuin. Daar aangekomen zal de stoet langs de door lantaarns aangegeven graven van oorlogsslachtoffers lopen. Men houdt uiteindelijk stil bij de graven van de omgekomen geallieerde vliegeniers.

Wethouder Jan Zwiers van de gemeente Hoogeveen zal een korte toespraak houden. Vervolgens zullen kinderen van de basisscholen gedichten voordragen en muziekvereniging Irene zal tussendoor muziek spelen. Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus speelt muziekvereniging Irene.

Nieuws

menu