Hodo kan zich voorbereiden op kampioenswedstrijd na overwinning op v.v. Sweel

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Na een vrije zondag moesten de mannen van Eric Prins zich opmaken voor het duel tegen vv Sweel. Het team uit Zweeloo bezet momenteel de elfde plaats. Hodo kon deze donderdagavond belangrijke zaken doen richting een eventueel kampioenschap. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Abdul Mansouri uit Vollenhove.

De eerste vijf minuten van het duel was het met name Sweel wat het spel bepaalde en keeper Pol moest na drie minuten spelen al in actie komen. Na deze periode kwam HODO beter in het spel en waren zij degenen die de kansen kregen. Zo was er een perfecte voorzet van Timmerman en deze werd maar net gemist door Dekker.

Openingstreffer

Ook een goede kopbal van Jorny Otten kon zijn weg niet vinden achter doelman Sikken van Sweel. Het is uiteindelijk in de 29ste minuut Patrick Timmerman die de bal vanuit de lucht in een keer in de touwen schiet en de stand op 1-0 brengt. Na de openingstreffer begon Hodo optimistischer te spelen tot aan de rust.

Kampioenswedstrijd

Na de rust kon HODO het spel lastiger beheersen en kreeg Sweel diverse kansen. De stand veranderde daarentegen niet. De wedstrijd kwam dan ook niet tot het niveau van voor de rust maar de mannen uit Hollandscheveld hielden stand. In de laatste minuut van de officiële speeltijd had misschien de gelijkmaker moeten vallen. Mede dankzij een paar uitstekende reddingen van Keeper Pol kan HODO zich voorbereiden op de kampioenswedstrijd tegen Dwingeloo. Met het verlies van Oldeholtpade tegen Steenwijker Boys is de titel voor s.v. HODO nu echt in zicht. Aanstaande zondag spelen de Hollandschevelder om 14.00 uur op het sportpark in Dwingeloo.

Nieuws

menu