Historische Kring is aan het uitzoeken geblazen: plakfanaten zoeken nog ruim 16.000 stickers voor album oud-Hoogeveen

De plakplaatjes van oud-Hoogeveen.

Het alternatief van de Historische Kring Hoogeveen met betrekking tot de historische afbeeldingen, die men heeft kunnen sparen tijdens de actie van Albert Heijn Offerein, is een groot succes geworden.

De Historische Kring bedacht als alternatief dat verzamelaars een enveloppe in de brievenbus van de vereniging mochten doen. In de enveloppe kon men de dubbele plaatjes doen en aangeven welke plaatjes men nog nodig had. Daarna zouden vrijwilligers van de Historische Kring gaan proberen om de ontbrekende plaatjes terug te doen in de betreffende enveloppe.

„De uiterste inleverdatum was 21 februari. Deze datum is inmiddels verstreken, waardoor er geen nieuwe verzoeken om plaatjes kunnen worden ingediend. Ruim 300 mensen hebben een enveloppe in de brievenbus gedaan en er is om ongeveer 16.000 plaatjes gevraagd”, vertelt Greet Koopmans van de Historische Kring Hoogeveen.

Tijdstippen

De eerste twee groepen hebben inmiddels een mailtje ontvangen met een tijdstip waarop ze hun gevulde enveloppe weer konden ophalen. Deze week worden ook mensen gebeld, waarvan geen mailadres bekend is, om het tijdstip door te geven wanneer zij kunnen komen.

„Het is heel veel werk om alle plaatjes bij elkaar te zoeken en daardoor kan het nog wel enkele weken duren voordat iedereen benaderd is door de Historische Kring. Dit gebeurt via de mail of telefonisch.”

De Historische Kring Hoogeveen ontvangt volgens Koopmans veel positieve reacties op bovengenoemde actie. Soms gaan ze vergezeld van een doosje chocola, een stukje koek of iets dergelijks. Het doet de vrijwilligers erg goed, dat hun werk zo wordt gewaardeerd.