Hilko van de Beld en Roelof Geuzinge al 50 jaar chauffeur bij Sent Waninge Transport

Hilko van de Beld (links) en Roelof Geuzinge zijn al 50 jaar chauffeur bij Sent Waninge. Directeur Jantinus Waninge (midden is er trots op.

Hilko van de Beld (links) en Roelof Geuzinge zijn al 50 jaar chauffeur bij Sent Waninge. Directeur Jantinus Waninge (midden is er trots op. Foto: Sent Waninge

Vijftig jaar bij dezelfde werkgever, niet veel mensen kunnen dat zeggen. Hilko van de Beld en Roelof Geuzinge, allebei bijna 74 jaar oud, wel. Sent Waninge vond het een goede reden om hen in het zonnetje te zetten.

Toenmalig directeur Evert Waninge nam beide heren, jongemannen van 23 jaar, aan als chauffeur. Hilko kwam op 4 september 1972 in dienst bij Sent Waninge Transport, Roelof op 30 oktober 1972.

Het transportbedrijf was toen gevestigd aan de Willemskade. Hier vond wekelijks de vee- en goederenmarkt van Drenthe plaats. Het was ook de tijd dat er nog wekelijks loonzakjes werden uitgedeeld. In 1987 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Voltastraat.

Zaterdag werden Hilko en Roelof thuis opgehaald door collega’s met een aantal versierde trucks van Sent Waninge en reden een ererondje door hun woonplaatsen om daarna in colonne naar het bedrijf in Hoogeveen te rijden. Ook hun (klein)kinderen waren aanwezig om dit bijzondere jubileum te vieren.

Erehaag

Bij Sent Waninge Transport werden Hilko en Roelof onthaald met een erehaag van trucks en collega’s. Daar kregen zij een cadeau overhandigd door de collega’s en kregen hun vrouwen een mooie bos bloemen. Van Jantinus Waninge ontvingen zij een oorkonde en een gevulde enveloppe. Het bedrijf vindt dat de vrouwen ook waardering verdienen. Als partner van een vrachtwagenchauffeur zijn zij doordeweeks vaak op zichzelf aangewezen. Maar de gezinnen van Hilko en Roelof waren inmiddels niet anders gewend.

Natuurlijk was er gelegenheid voor een hapje en een drankje en herinneringen ophalen aan al die jaren.

Veel veranderingen

Directeur Jantinus Waninge vindt het ook voor het familiebedrijf een mooie opsteker als medewerkers ook ná hun pensioengerechtigde leeftijd willen blijven werken. Het geeft volgens hem aan hoe mooi deze bedrijfstak is. Jantinus: „Ze toonden en tonen een goede inzet en denken mee met het bedrijf. Het zijn chauffeurs die veel veranderingen hebben meegemaakt. Denk aan een Europa zonder grenzen, de invoering van de euro, het gebruik van de boordcomputer, et cetera. Wat altijd is gebleven is dat we goederen op de juiste tijd op de juiste plaats en in goede staat moeten afleveren. Het doet me deugd dat Hilko en Roelof nog steeds fit genoeg zijn om dit werk te doen en we doen graag nog steeds een beroep op hen.”

Met alle nieuwe ontwikkelingen die zich in dit digitale tijdperk bij transport voordoen en dat ze na hun pensioen ook nog de schoolbanken in moesten voor hun Code95 hebben ze geen probleem. Werken doen Hilko en Roelof nog regelmatig en met plezier. Verder genieten ze van hun pensioen en ondernemen nog veel, samen met hun partner. Achter de geraniums zitten zit er voorlopig niet in voor beiden.