Band Hiigo van zanger Hans van der Werf uit Echten start wereldtour in Siberië en dat smaakt naar meer: 'Wat een cadeautje!'

Hiigo, de band van zanger Hans van der Werf uit Echten, is zondag een wereldtour gestart. In Nederland welteverstaan. Met op de tourlijst plaatsnamen als Frankrijk, America, Egypte en De Krim. De aftrap werd gegeven in Siberië, op minicamping De Zandgaten. Onder een stralende zon en omringd door blije campinggasten en buurtbewoners gaven de vijf bandleden een intiem miniconcert. Dat smaakte naar meer.

Het optreden van Hiigo op minicamping De Zandgaten viel in de smaak.

Het optreden van Hiigo op minicamping De Zandgaten viel in de smaak. Foto: NDC Mediagroep

,,Wat een cadeautje!” Campinggast Katja straalt. Samen met haar man Ronald verblijft ze slechts twee dagen op camping De Zandgaten. ,,Om onze zoon te laten wennen aan alleen thuis zijn.” Dan met een lach: ,,Of misschien wel vooral andersom, dat wij er zelf aan wennen.” Ze vallen met hun neus in de boter. Eigenlijk zou het stel uit Raalte vanmorgen al huiswaarts keren, maar met het miniconcert in het vooruitzicht besloten ze dat enkele uren uit te stellen. En daar hebben ze geen moment spijt van. ,,Het idee van de wereldtour alleen al is zo leuk bedacht”, vindt Katja. Ronald vertelt: ,,We hebben vooraf wel even op YouTube gekeken of de muziek van Hiigo ons bevalt. We hebben een brede muziekstijl, maar vonden we het echt niets, dan waren we al vertrokken.”