De lucht in met een enorme Big Mac. 'Het was een lang gekoesterde wens, varen in een luchtballon'

Een enorme Big Mac in de lucht trok woensdagavond heel wat bekijks. Het was de opvallende 40 meter hoge en maar liefst 400 kilo zware heteluchtballon van McDonald’s, die dit keer was opgestegen vanaf vliegveld Hoogeveen.

De McDonald's-heteluchtballon, die een Big Mac-menu uitbeeldt, vertrekt vanaf vliegveld Hoogeveen.

De McDonald's-heteluchtballon, die een Big Mac-menu uitbeeldt, vertrekt vanaf vliegveld Hoogeveen. Foto: André Weima

Met aan boord de oud-Hoogeveense Miranda Slothouwer, haar dochter Sanne, nichtje Lieke en vriendin Lieny. Miranda had haar gezin opgegeven om het afgelopen jaar toch nog een beetje goed te maken, maar de mannen bleven liever met beide voeten aan de grond.

McDonald’s is deze zomer een campagne gestart met een opvallende Big Mac-menu-luchtballon: De Good Times-ballon.

„Onder het motto: in de zomer hangen ‘ good times ’ in de lucht, nodigen wij klanten uit om deze zomer met ons mee te vieren. Via de app van McDonald’s kunnen klanten of fans wekelijks een ballonvaart winnen door aan te geven waarom zij deze unieke ervaring verdienen. Uit al deze aanmeldingen kiest de jury een winnaar”, vertelt Eunice Koekkoek, woordvoerder van McDonald’s Nederland.

Veel te vieren

Miranda: „Vorig jaar gingen ook voor ons veel dingen niet door. We waren in 2020 30 jaar getrouwd, mijn man werd 60, mijn dochter werd 20 en ik werd 50. Om het nu alsnog met zijn allen een beetje te vieren heb ik ons opgegeven. De kans dat je zoiets wint is natuurlijk heel klein, maar het is gelukt!”

Een luchtballonvaart stond al jaren op de bucketlist van Miranda. Die wens kwam dus uit. „Ik heb ons al een poosje geleden opgegeven. De dag voordat ik een mailtje kreeg dat wij het waren geworden, zag ik nog een reclame van McDonald’s en de luchtballon op televisie. Ik zei nog tegen mijn gezin: ‘Hopelijk mogen wij mee’.”

Het was de bedoeling om 17 juli te gaan varen met de Big Mac vanaf Almelo of Apeldoorn, maar het weer was die dag te slecht. „Een tweede optie was vrijdag 6 augustus, maar het weer zag er ook voor die dag niet goed uit. Ik kreeg dinsdag een telefoontje of woensdag 4 augustus mogelijk was. Gelukkig hadden wij allemaal tijd. Voor ons werd deze ballonvaart nog iets specialer omdat de dag erna mijn dochter en ik beiden jarig zijn. Een leuk extra cadeautje.”

‘Tot mijn jeugd hier gewoond’

Woensdag was het de bedoeling om sowieso in het Noorden op te stijgen. Vanaf Assen of Emmen misschien, maar uiteindelijk werd het Hoogeveen. „Ik was blij dat het vanaf Hoogeveen kon. Ik heb hier tot mijn jeugd gewoond. Het is dan heel speciaal om bekende dingen te zien, maar dan vanuit de lucht.”

De luchtballon vertrok iets later dan gepland vanaf vliegveld Hoogeveen. Het apparaat dat de gevaarte moet opblazen was kapot. De ballon vertrok rond 20.15 uur in de richting van De Wijk.

„We hebben uiteindelijk een uur met de ballon gevaren. Ik vond het de eerste vijf minuten wel eng. Ik heb hoogtevrees en om dan zo hoog in een mandje te zitten is even slikken. Maar na die vijf minuten kon ik er goed van genieten en was het eigenlijk helemaal niet zo eng.”