Het vliegveldrestaurant sluit na een jaar zijn deuren: 'We gaan verder met onze bedrijfscatering'

Vliegtuigrestaurant GRAAG! sluit 25 sept. de deuren.

Vliegtuigrestaurant GRAAG! sluit 25 sept. de deuren. Foto: Eigen foto

Het vliegtuigrestaurant sluit na een jaar te hebben bestaan zijn deuren. 25 September zal het restaurant voor het laatst open zijn.

Na een bewogen jaar heeft eigenaresse Linda Wessels Boer besloten om het vliegtuigrestaurant in Hoogeveen te sluiten. „De reden dat we hebben besloten het restaurant te sluiten is dat zowel bij de start, als ook later, de maatregelen die het kabinet rondom de coronapandemie heeft opgelegd ons de das heeft omgedaan. Het heeft een te grote wissel getrokken op de bedrijfsvoering en daarbij hebben wij geen overheidssteun ontvangen.”

Bedrijven die jonger zijn dan een jaar komen niet in aanmerking voor de overheidssteun die het kabinet had vrijgegeven. Ook het vliegtuigrestaurant valt hieronder. „Naast het niet ontvangen van overheidssteun speelt ook het tekort aan adequaat horecapersoneel mee. Dit is niet alleen bij ons het geval, maar in de hele branche”, zegt Wessels Boer.

Wessels Boer gaat zich nu volledig focussen op bedrijfscatering, vitaal en gezond: GRAAG!, die zij bezit in Zwolle en omgeving. „We willen alsnog iedereen bedanken die ons heeft gesteund in deze periode en we hebben ondanks de korte periode heel erg genoten van dit avontuur in Hoogeveen.”

Meer informatie over het cateringbedrijf is te vinden op www.graag.nl