Het sinterklaasfeest draait bij ons/mij meer om de gezelligheid dan om de grote hoeveelheid cadeaus | Stelling van de week

De cadeaus onder de boom worden steeds duurder en meer.

De cadeaus onder de boom worden steeds duurder en meer. Foto: Foto Pixabay

In het liedje Oh kom maar eens kijken, waar kinderen nog tevreden waren met kaatseballen en een pop met vlechten in het haar, zo blijkt dat het geven van steeds grotere en meerdere cadeaus een gewoonte is geworden tijdens het sinterklaasfeest. In 2020 kregen kinderen acht of meer cadeaus tijdens deze feestdag blijkt uit onderzoek van de vastelastenbond.

Hoewel het geven van cadeaus mensen vaak een goed gevoel geeft, geven de meeste gezinnen met kleine kinderen meer geld uit aan Sinterklaas dan aan kerst. Zo werd er in 2016 nog rond de 50 euro uitgegeven aan cadeaus voor Sinterklaas, in 2020 zat dat bedrag al rond de 175 euro per gezin.

Gezinnen met wat oudere kinderen vieren het vaak op een andere manier. Deze gezinnen doen vaak aan het maken van surprises met gedichten. Daardoor wordt het een feest met soms wel de hele familie, vriendengroep of met klasgenoten. De redactie van de Hoogeveensche Courant vraagt zich af of Sinterklaas bij de lezers nu vooral gaat om de gezelligheid of om de cadeaus.

Reageer hieronder op de stelling!