Het oude pand van De Witte Assurantiën aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen gaat op de schop. Er komen 65 luxe koopappartementen, 4 penthouses en 4 stadsvilla’s voor in de plek mét tropisch tintje

Het oude pand van De Witte Assurantiën aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen gaat op de schop en gaat Saqqra heten Foto: Heti Group

Het voormalige pand van De Witte Assurantiën aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen staat al jaren leeg, maar daar komt begin 2022 verandering in. Heti Group uit Dedemsvaart ontwikkelt in het bestaande pand een appartementencomplex met 65 luxe koopappartementen en 4 penthouses.

Het gebouw wordt niet gesloopt, maar helemaal omgetoverd met extra woonlagen op het bestaande gebouw. ,,Het pand wordt van een nieuwe geïsoleerde schil te voorzien. De buitenkant blijft, zodat het bestaande karakter van het gebouw nog steeds voelbaar is”, vertelt woordvoerder Amyna Elhalawany van Heti Group. „Dit wordt het meest moderne en mooiste gebouw van Hoogeveen. Een mooie eye-catcher als je Hoogeveen binnenrijdt.”

Centrale ontmoetingsplek

De kantine van het pand wordt een centrale ontmoetingsplek en bewoners krijgen een eigen parkeerplaats. Ook komen er onderin het pand 4 stadsvilla’s. De bedoeling is de buitenkant te omhullen met planten en wie weet komen er binnen palmbomen. De aannemer is namelijk Egyptisch en heeft naast de vestiging in Dedemsvaart ook een kantoor in Caïro in Egypte. ,,Maar over de inrichting gaan we later beslissen”, vertelt Elhalawany lachend. ,,Eerst maar eens starten met de verbouwing.”

Het bedrijf is momenteel ook bezig met de verbouw van het oude kantoor van Univé aan Het Haagje 141.

Nieuws

menu