Het dagboek van Hetty Luppes: 'Onder het genot van koffie en koek mogen we hier onze fietsroutes promoten en dat lukt prima!'

Inwoners van Hoogeveen en omgeving geven een inkijkje in hun dagelijkse leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week het dagboek van Hetty Luppes. De 60-jarige Luppes werkt als adviseur marketing, communicatie en voorlichting bij het Alfa-college in Hoogeveen. Samen met haar man Erik is ze de bedenker en uitgever van Rondje Drenthe.

Hetty Luppes.

Hetty Luppes. Foto: André Weima

Donderdag 19 augustus

Wakker worden door de wekker, dat is al even geleden. We hebben nog vakantie en nog geen haast. Vandaag sta ik op de Pulledag om promotie te maken voor onze fietsroutes Rondje Drenthe en Rondje Groningen. Om 8.30 uur meld ik me bij de kraam van Ons Drenthe. Ik had dinsdag contact met hen en ze boden ruimte aan in hun stand. De enthousiaste eigenaren verkopen leuke Drenthe-artikelen. We passen goed bij elkaar met onze promotie over Drenthe. Het is gezellig druk, ik deel heel wat flyers uit. Het publiek is niet helemaal onze doelgroep, maar misschien heb ik ze wel enthousiast gemaakt. Als Drentse Fietsers vertellen Erik en ik graag onze passie voor fietsen en de verschillende fietstochten. We hopen anderen te stimuleren ook op de fiets te stappen. Vorig jaar hebben we in eigen beheer de fietsroute, Rondje Drenthe uitgegeven, 350 kilometer fietsen langs de provinciegrens van Drenthe. Het is een succes geworden en inmiddels is er ook Rondje Groningen bijgekomen. We werken nu aan Rondje Friesland.

In de namiddag rijden we naar Amsterdam voor de verjaardag van onze zoon Bart. Hij krijgt onder andere Drenthe slippers en sokken en is daar blij mee. Hij verloochent zijn afkomst niet. Fijn om elkaar even weer te zien en bij te praten. Om 22.00 uur zijn we thuis en zetten alvast de spullen klaar voor morgen, dan zijn we bij het Fietsfestival Drenthe.

Vrijdag 20 augustus

We zijn om 9.30 uur op camping de Beukenhof in Tiendeveen waar Floor en Annet Plaizier van Bakken met Plaizier een terras hebben opgezet onder de kastanjeboom. Het is de eerste stop voor de deelnemers aan het Fietsfestival Drenthe. Onder het genot van koffie en koek mogen we hier onze fietsroutes promoten en dat lukt prima. Enthousiaste reacties en leuke vragen: over het inpakken van de fietstassen, wat neem je mee en wat vooral niet? En hoe regel je een slaapplaats?

Rond 14.00 uur zijn we thuis. Snel nog wat boodschappen doen en dan naar Raalte voor een afspraak. Daar komen we later van terug dan gepland. Op de terugweg nemen we een patatje mee. ’s Avonds op de bank de sociale media accounts van ons bijhouden en de laatste afleveringen van Lupin kijken, op Netflix.

Zaterdag 21 augustus

Ik begin vanmorgen als vrijwilliger bij de start van het Fietsfestival Drenthe, bij het Activum. De fietsers verwelkomen, een vlaggetje, routekaart en een rugzakje meegeven, waarin onder andere een folder van Rondje Drenthe in zit. Dat hebben we woensdag al verzorgd. Het loopt gesmeerd en het is erg gezellig. Ik zie veel bekenden en kan heel wat bijkletsen.

Rond de middag ga ik naar Erik. Hij is bij museum de Wemme in Zuidwolde waar we net als gister weer een plekje hebben gekregen bij de eerste stop. Hij heeft het al druk gehad en heeft alweer een aantal routeboekjes verkocht. Fijn dat we deze dagen aanwezig mochten zijn.

Thuis doe ik nog wat huishoudelijke zaken, Erik gaat naar de markt en tegen 16.00 uur rijden we naar Wanneperveen. Een heerlijke avond aan het water bij vrienden. Mooie afsluiting van een lange dag.

Zondag 22 augustus

Een rustige dag. Uitslapen, kranten lezen, aanrommelen. De websites van Rondje Drenthe en Groningen bijwerken en de sociale media accounts updaten. En ik pak m’n typecursus weer op. Een half uurtje oefenen, het valt niet tegen na vier weken niets gedaan te hebben.

Maandag 23 augustus

De vakantie van Erik zit erop. Ik heb officieel nog een week, maar moet toch al een beetje aan de slag. Onze school, het Alfa-college is verbouwd en wordt eind september officieel geopend, ook is er een Open Huis. De voorbereidingen daarvoor gaan natuurlijk ook in de vakantie door. Met collega’s bespreek ik onder andere de teksten en de vormgeving voor de uitnodigingen en de webpagina waarop de gasten zich moeten aanmelden. Morgen nog even de puntjes op de i zetten.

Tussendoor in de stad met m’n zus geluncht, die vandaag in Hoogeveen was. Zonnetje erbij, heerlijk! Nog even typen en ’s avonds een uurtje gesport bij Move2be. De groepsles was weer zeer intensief, maar fijn.

Dinsdag 24 augustus

Een beetje dezelfde dag als gisteren. Gewerkt voor school en onszelf, huishouden, typeles gedaan en nog een beetje vakantievieren. Aan het eind van de middag met dochter Annemiek mee om een appartementje te bekijken. Dat zag er goed uit. Binnenkort verhuizen? ’s Avonds kunnen we eindelijk weer een groep les aqua joggen volgen in de Dolfijn. Opnieuw: moe maar voldaan.

Woensdag 25 augustus

Erik is vrij. We wilden eigenlijk nog een eind fietsen, maar het werd slechts een ritje naar de Hoofdstraat. We hebben een nieuwe keuken en er moet nog iets voor de ramen. Op onderzoek uit dus. We zijn snelle beslissers, dus er is ook al besteld. Ook nog even gewerkt aan Rondje Friesland. Een testfietser heeft de route gereden, hij was heel enthousiast en had nog enkele tips voor de route. Blij mee! De tips gaan we direct verwerken. Na het typen op de bank, krant lezen en beginnen aan een nieuwe Netflix-serie, Virgin River.