Het Spectrum haalt verjaardagen in met 'Meesters- en Juffendag'

De meesters en juffen van Het Spectrum waren verkleed op hun 'inhaal-verjaardag'. Foto: Het Spectrum

Op obs het Spectrum in Hoogeveen hebben de meesters en juffen hun verjaardag samen met de hele school gevierd. Er vielen namelijk wat feestjes in te halen.

Afgelopen twee schooljaren hebben leerkrachten hun verjaardag niet kunnen vieren met de leerlingen vanwege alle landelijke coronamaatregelen. Dat was voor de school een goede reden om dit jaar een gezamenlijke feestdag te houden.

Vorige week was het de ‘grote dag’. Het schoolplein was versierd, de feestelijke muziek stond aan en veel nieuwsgierige ouders stonden ‘s morgens klaar voor de opening. De leerlingen kwamen massaal verkleed naar school.

Tot verrassing van velen waren ook de leerkrachten verkleed. Over een rode loper kwamen zij naar buiten. Na een ronde op het schoolplein te hebben gemaakt was het tijd voor een verjaardagsdansje. Daarna konden alle leerlingen via de rode loper de school betreden. Het feest was begonnen!

Wie jarig is trakteert

In de ochtend hebben alle kinderen cake versierd en gesmuld van de traktatie. Intussen was er een grote, opblaasbare stormbaan opgezet op het nabijgelegen voetbalveld. Iedere groep kon in de ochtend of middag springen, klimmen, klauteren en glijden.

(tekst loopt door na de foto’s)

Tussen de middag was er per klas een lunch. Gezellig met alle tafels aan of bij elkaar. „Groep 8 vond het zo leuk. Ze verplaatsten alle tafels naar het midden van de klas en hebben tijdens het eten lekker met elkaar gekletst over de dag. Als leerkracht is het écht genieten op zo’n dag”, aldus juf Stephanie.

Quiz

Door middel van een quiz kwamen de kinderen achter de grootste geheimen van de leerkrachten. Welke juf houdt niet van vis? Welke meester rijdt motor? En wie houdt niet van sporten, maar juist van Netflixen op de bank? De kinderen kwamen het tijdens deze quiz allemaal te weten.

„Het is fantastisch om de hele school weer bij elkaar te zien. Leerlingen, ouders en leerkrachten bij elkaar in de grote zaal. Ik had vandaag de eer om de meesters- en juffenquiz te presenteren. Wat hebben de leerlingen gelachen zeg”, vertelt meester Joost na afloop.

Bioscoopmiddag

Aan het einde van de middag konden de kinderen kiezen uit vier ‘bioscoopzalen’. In ieder klaslokaal werd er een andere film gedraaid. „Onder het genot van ranja en popcorn hebben de kinderen genoten van een spannende, grappige of avontuurlijke film. Op het einde van zo’n dag is het ook tijd voor ontspanning. Zowel voor de leerlingen als de leerkrachten”, stelt juf Sanne met een lach. De leerkrachten zijn flink verwend op deze dag. Met name door het prachtige weer en door de hulp van vele ouders. „Wat fijn dat alle ouders de scholen weer in mogen en kunnen helpen op dit soort dagen. Dit voelt echt als jarig zijn”, aldus juf Iris.

Nieuws

menu