Herma Everts uit Hoogeveen verrast wandelaars in Echtens Paradijs met schattig kaboutertafereel: ‘Een glimlach op het gezicht van anderen, daar doe ik het voor’

Het mysterie is onthuld. De maker van het kaboutertafereel in het Echtens Paradijs is bekend: Herma Everts uit Hoogeveen. De 67-jarige natuurliefhebster vindt het prachtig dat wandelaars het minihuisje met daarbij een waslijn vol bont wasgoed ontdekken en bovenal ervan genieten. „Ik doe dit puur voor de lol. Voor een glimlach op het gezicht van anderen.”

Herma Everts toont trots haar boek bij het door haar gemaakte kaboutertafereel in het bos.

Herma Everts toont trots haar boek bij het door haar gemaakte kaboutertafereel in het bos. Foto: André Weima

„Ik moest heel erg lachen toen woensdag de Hoogeveensche Courant in de bus viel. Dit had ik niet verwacht.” Herma Everts schiet opnieuw in de lach. Pontificaal op de voorpagina van de huis-aan-huiskrant prijkte een foto van haar ‘project’: een kabouterhuisje mét kleurig waslijntje in het natuurgebied tussen Echten en Ruinen. „En ja, ik vreesde wel dat ik nu bekend zou worden.” Maar de Hoogeveense vindt het geen probleem, al was dat eigenlijk niet de bedoeling. Ze vertelt vol enthousiasme.