Herinneringen ophalen uit de naoorlogse jaren in Museum De Wemme

Het mooi verbouwde Museum De Wemme in Zuidwolde doet mee met de actie ‘Gekleurd Grijs’.

Het mooi verbouwde Museum De Wemme in Zuidwolde doet mee met de actie ‘Gekleurd Grijs’. Foto: Archief Museum De Wemme

Het mooi verbouwde Museum De Wemme in Zuidwolde doet mee met de actie ‘Gekleurd Grijs’. Dat kan op alle woensdagen in september van 13.30 tot 15.00 uur of van 15.15 tot 16.45 uur. Onder het genot van een kop koffie met iets lekkers worden herinneringen uit de naoorlogse tijd, de wederopbouw, opgehaald.

Daarna loopt een gids met de bezoekers door de tentoonstelling ‘Dankzij de Vrijheid’, om samen nog meer verhalen van de bezoekers op te roepen.

Wie herrinert zich de vrijheidsrokken nog? Of dat grappige driewielige autootje? Welke handkarren reden er zoal rond? En waar denken mensen aan bij de letters BB? Hoe zag de huiskamer er in die tijd uit? Was er een douche of tv? Hoe verging het de boeren? En waarom emigreerden zoveel mensen in de jaren 50? Naast antwoorden op deze vragen zijn op de expositie mooie filmpjes uit die jaren te zien in de mini-Cineac.

De toegangsprijs bedraagt € 5,00. Aanmelden is verplicht en kan via info@dewemme.nl of 0528 373332. De groepsgrootte is, in verband met corona, ongeveer 6 personen per ronde.