Hennie Slotboom uit Hoogeveen mag 100 kaarsjes uitblazen

Mevrouw Slotboom uit de Vecht is 100 jaar en krijgt bezoek van 'Maxima' en Burgemeester Loohuis. Foto: André Weima

Hennie Wilhelmina Slotboom-de Wilde is vandaag 100 jaar geworden. Een mijlpaal!

Hennie is geboren op 31 augustus 1921. Ze is groot gebracht in een gezien met elf kinderen. Het hele gezin woonde samen boven de bakkerij van haar vader in Delft. Haar moeder is al op jonge leeftijd overleden in het kraambed.

Hennie werkte in de oorlog op een boerderij in Moerkapelle. Door de voedselschaarste werden ook de meisjes aan het werk gezet. Tijdens haar wandeltochten tussen Moerkapelle en Delft moest Hennie vaak wegduiken in een greppel wanneer er een jachtvliegtuig overkwam. „Dat kan je deze tijd niet meer voorstellen maar dat was toen heel normaal”. De watersnoodramp was een ingrijpende ervaring voor Hennie, haar man werkte als politieman in het rampgebied en de angst dat de dijken in ’s Gravenzande ook zouden doorbreken was dan ook groot. Ze woonden aan de voet van de Maasdijk en die was op dat moment erg instabiel.

‘Opgroeien in een groot gezin was nooit saai’

Het grote gezin heeft Hennie altijd als erg gezellig ervaren. „Er was altijd aanspraak en het was nooit saai. Er gebeurde altijd wel wat.” Na haar huwelijk moest Hennie stoppen als bejaardenverzorgster omdat haar man voor inkomen zorgde. Hennie heeft alle jaren zorg gedragen voor haar man en hun enige zoon. 22 jaar geleden is haar man, die de laatste jaren een slechte gezondheid had en voor wie zij tot het laatste moment met veel overgave en liefde heeft gezorgd, komen te overlijden te Rijswijk en is zij naar Hoogeveen gekomen om dichter bij kinderen en kleinkinderen te kunnen wonen. Hennie is inmiddels oma van 1 kleinkind en drie achterkleinkinderen.

Jannes

Nu wonende in de Jannes-locatie De Vecht, is Hennie heel blij met de uitstekende verzorging. Ze neemt nu, vanwege haar hoge leeftijd, minder deel aan de uitstapjes en activiteiten, die daar georganiseerd worden, maar geniet nog erg van het wekelijkse bezoek aan de inpandige kapper en het gezellig met elkaar voor de televisie zitten met een hapje en een drankje.

Hennie danste graag en zong in verschillende koren over de jaren heen, iets waar zij met plezier op terug kijkt.

Nieuws

menu