Henk en Gerda staan 60 jaar op de markt in Hoogeveen met hun stoffenhandel Henkie (en Henk wordt volgende week ook nog eens 75 jaar en denkt niet aan stoppen)

Als schooljongen hielp Henk zijn vader in de stoffenkraam.

Henk van Stoffenhandel Henkie vierde donderdag een bijzonder jubileum in Hoogeveen. Hij staat met zijn Stoffenhandel Henk 60 jaar op de Hoogeveense markt. Samen met zijn vrouw Gerda werd hij in het zonnetje gezet.

Het beroep koopman zat Henk al jong in het bloed. Regelmatig hielp hij zijn vader na schooltijd (of stiekem tijdens schooltijd) op de markt en later ging hij bij zijn vader in het bedrijf.

Hij moest eerst nog wel enkele diploma’s behalen, zoals de cursus ambulante handel. Sinds 1962 was deze cursus verplicht en Henk was de eerste koopman die de cursus behaalde in Nederland.

Eigen stoffenkraam

Vanaf 1969 ging hij bij zijn vader uit het bedrijf en is hij gezamenlijk met zijn vrouw Gerda gestart met hun eigen stoffenkraam: Stoffenhandel Henkie.

Vroeger draaide het echtpaar gemiddeld 8 markten per week, maar inmiddels hebben ze het terug gebracht naar 3. Henk is alle dagen nog net zo enthousiast en intensief bezig als vroeger, De markt is en blijft zijn grote passie. Hij denkt er nog steeds niet over na om te stoppen.

Henk en Gerda kregen bloemen en een dinerbon uit handen van de Hoogeveense Markt.

Nieuws

menu