Hemelse bergen van Kirgizië: een lezing door Brian Kabbes

Het land heeft uitgestrekte, bloemrijke weides. Brian Kabbes

Brian Kabbes van ‘Vaste plantenkwekerij Kabbes’ in Suameer komt woensdag 13 april naar Hoogeveen met een natuurreportage over het Tien Shangebergte (de Hemelse Bergen) in Kyrgyzstan.

Dit gebergte is voor natuurliefhebbers een waar paradijs. Ingeklemd door grote buurlanden als China, Kazachstan en Oezbekistan biedt de voormalige Sovjetrepubliek Kyrgyzstan (Kirgizië) een ongekende rijkheid aan flora en fauna. Brian Kabbes ondernam verschillende avontuurlijke reizen naar dit land, waarover hij tijdens deze diavoorstelling vertelt. Hij doet dit op uitnodiging van Groei & Bloei in Hoogeveen en De Wolden.

(tekst loopt door na de foto)

In een land zo groot als de helft van Duitsland komen meer plantensoorten voor dan in heel Europa. Tijdens zijn tochten werd er geslapen bij lokale herders in hun vilten joerten en was het mogelijk het dagelijkse leven van deze semi-nomaden van dichtbij mee te maken. Ook daarover zal Brian vertellen. Naast indrukwekkende landschappen en vele boeiende planten komt ook de overige natuur ruim aan bod.

Tijdens deze voorstelling reizen bezoekers mee door de Hemelse Bergen, bezoeken zij de spectaculaire woestijnen in het binnenland en de uitgestrekte, bloemrijke weides. Het belooft een boeiend verslag te worden, vol avontuurlijke verhalen.

De avond wordt gehouden in het Herman Bavinckhuis, Stoekeplein 4 Hoogeveen en is voor leden gratis te bezoeken.

Nieuws

menu