Heftige battle leidt tot een winnaar: Ria Westerhuis gooit het best kerstballen in de kerstboom in De Wijk

Delia Bremer doet een poging.

Delia Bremer doet een poging. Foto: André Weima

Een heftige battle vond afgelopen vrijdagmiddag plaats in de Wijk. De kerstbalgooiencompetitie, bedacht door Delia Bremer uit Nieuweroord en Ria Westerhuis uit de Wijk, werd gespeeld.

Bremer en Westerhuis deden een oproep voor een nieuw competitiespel in kerstsfeer. Het begon in 2014, Ria Westerhuis was het kerstboom optuigen op de oude methode enigszins moe. Tijd voor wat nieuws. Het leidde tot deze bijzondere competitie, waarvoor zich op de valreep nog een deelnemer meldde, Rob Zandgrond.

Uiteindelijk won Ria Westerhuis met 5 scores uit 8 worpen, gevolgd door Rob Zandgrond met 4 en Delia Bremer met 3. Echter bij het ‘nawerpen’ bleek Delia meer een lange afstandswerper, op 3,5 meter scoorde ze het best van de drie.

De twee deden tevens een oproep om filmpjes in te sturen van mensen die ook aan het kerstbalgooien geslagen zijn. Delia: „Er zijn al vele filmpjes het afgelopen weekend ingeleverd, maar we rekenen op meer. De beste 6 gaan door en worden volgend jaar uitgenodigd om persoonlijk samen met ons de strijd aan te gaan. Kijk op de Facebookpagina: Kerstbalgooien, de competitie en doe mee.”